Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Szolidáris karácsony
2021. dec. 21. kedd | Keszthely
Szolidáris karácsony
Közel 150, tartós élelmiszert és szaloncukrot tartalmazó csomagot oszt szét a Magyar Szocialista Párt Keszthelyi Szervezete. A hétfői sajtótájékoztatón Czuth Zoltán László alelnök elmondta, egész évben fontosnak tartják a rászorulók támogatását, de az ünnepek előtt még nagyobb hangsúlyt kap a szolidaritás. A csomagokat karácsonyig mindenkihez eljuttatják.

Karácsonyi csomagokkal teszi szebbé az ünnepet a Magyar Szocialista Párt Keszthelyi Szervezete. Az MSZP több mint 10 éve szervezi meg a szolidáris karácsonyt, ennek keretében idén mintegy 150 csomagot osztanak ki. Az ajándékok egy részét házhoz viszik a nehéz körülmények között élőknek, mások pedig az irodában vehetik át a lisztet, cukrot és más tartós élelmiszert tartalmazó csomagokat.     

„Azért fontos, mert a rászorulókat látjuk, hogy milyen tömegével jelentkeznek így karácsonykor. Nem csak a szeretetet, hanem gyakorlatilag támogatni kell őket élelmiszer adományokkal is. Jelenleg a Magyar Szocialista Párt Szolidaritási Alapja révén tudunk szeretetcsomagokat osztogatni. Ezek a szeretetcsomagok tartós élelmiszercsomag formájában nyilvánulnak meg. Közel 150 darab csomagot osztunk szét városszerte. Akár helyileg elvisszük a rászorulóknak, aki nem tud befáradni hozzánk, aki pedig be tud fáradni, itt személyesen át tudja venni a csomagot.” - tájékoztatott Czuth Zoltán László, az MSZP Keszthelyi Szervezetének alelnöke.

Czuth Zoltán László elmondta, nap mint nap tapasztalják, hogy szükség van a szolidaritásra és a szociális háló fenntartására. Hozzátette, az MSZP Keszthelyi Szervezete nem csak karácsonykor, hanem egész évben igyekszik segíteni a rászorulókon. Kifejtette, a városi szervezetek mellett fontos, hogy a civil szervezetek és a pártok is kivegyék a részüket a nehéz helyzetben lévők felkarolásából.        

„A Magyar Szocialista Pártnak évközben van több programja, és természetesen figyeljük a rászorulókat, figyeljük, aki jelentkezik hozzánk, figyeljük, aki egyéb támogatásért fárad be hozzánk. Akár évközben tudtunk Tesco utalványt osztani a rászorulók számára. Ez a kör azért elmondható, hogy szignifikánsan nem bővül, de azért minden évben adódnak hozzá plusz emberek, és őket természetesen évközben is követjük.” - tette hozzá az alelnök.

A párt helyi alelnöke hozzátette, a szeretetcsomagokkal az ünnep melegét és a család egységét próbálják erősíteni. Az ajándékcsomagokat december 24-ig minden rászoruló számára eljuttatja a Magyar Szocialista Párt. 

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2023. dec. 23. szombat 17:04 | Keszthely
Rendhagyó módon szombaton gyújtották meg Keszthelyen a szeretet lángját.
| 2023. dec. 22. péntek 14:39 | Keszthely
Az ünnepek alatt jelentősen megnő a lakástüzek száma.
| 2023. dec. 21. csütörtök 13:04 | Keszthely
Énekkel, tánccal és szavalatokkal készültek az intézmény diákjai a hagyományos ünepségre.
| 2023. dec. 19. kedd 16:43 | Keszthely
A Mikulás is meglátogatta a tagságot, akik tagtársaik műsorát is élvezhették a szeretetünnepen.
| 2023. dec. 19. kedd 16:40 | Keszthely
Dekorációs tárgyakat és mézeskalácsot készíthettek az érdeklődők a Balatoni Múzeumban.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.