Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A gyarapodó közösségeket szolgálják a fejlesztések Esztergályhorvátiban
2022. feb. 25. péntek | Esztergályhorváti
A gyarapodó közösségeket szolgálják a fejlesztések Esztergályhorvátiban
Útfelújításra és a kultúrház fejlesztésére is sikeresen pályázott Esztergályhorváti. A gyarapodó lakosság jó közbiztonságnak és hamarosan új közösségi térnek is örvendhet. A falu vezetése azt tapasztalja, hogy egyre többen látogatják a helyi rendezvényeket.

60 éve váratott magára a kultúrház felújítása. Kicserélik a tetőt, a nyílászárókat, korszerűsítik a villamoshálózatot és kifestik az épületet. 24 millió forintot nyertek a Magyar falu programban. A település vezetése arra számít, hogy a fejlesztéssel még nagyobb lendületet kap a kulturális- és közösségi élet a faluban.

„Az eddigi rendezvényeinken is mindig rengetegen részt vettek, szinte a falu 70 százaléka. Tartottunk itt már falufarsangot, karácsonyi ünnepségeket, legutóbb volt a libanapi vacsoránk, ahol alig fértünk el, majdnem kicsinek bizonyult a tér és annak örülünk, hogy egyre többen részt vesznek a rendezvényeinken” - mondta Bézsenyi Zoltánné önkormányzati képviselő, könyvtáros. 

A felújítás várhatóan szeptemberre fejeződik be. A falu vezetése a jövőben folytatja  az épület fejlesztését. A fűtés korszerűsítésére, a födém szigetelésére és az aljzat cseréjére újabb pályázatot keresnek majd. Útfelújításra is nyert forrást az önkormányzat. A Jókai és az Iskola utca aszfaltozására 19 millió forintot kaptak a Belügyminisztériumtól. A beruházáshoz 4 millió forint önrészt kellett tenniük.A most felújított Iskola utca mellett közösségi teret építenek.

Brunner Tibor polgármester: „Nagyon is örülünk annak, hogy a Balaton Fejlesztési Tanácsnak egy sikeres pályázatán nyertünk 10 millió forintot. Egy közösségi teret fogunk kialakítani, ami már régi vágyunk volt, egy kisebb színpadot fogunk megvalósítani, kiülőkkel, kültéri könyvtárral, ingyenes wifi szolgáltatással. A következő projektünk ez lesz,a mit már nagyon várnak a településen.”

A temető leszakad partfalát vis maior forrásból építhetik meg. Ahogy az időjárás engedi, kezdőik a kivitelezés. A templomot is felújítják. Az egyház nyert 10 millió forintot a vízszigetelés elkészítésére, nyílászárócserére és a villamos rendszer korszerűsítésére.  Pályáztak szolgálati lakás felújítására, karbantartó gépre, géptároló épületre és útfelújításokra.  430-ról 450-re nőtt 2022-re a lakosság száma, több mint hatvan 18 éven aluli polgáruk van. A családokat tavaly év végén vásárlási utalvánnyal és tartós élelmiszerekkel támogatták. A térség egyik legbiztonságosabb települése Esztergályhorváti a rendőrség statisztikái szerint. Folyamatosan bővítik a köztéri kamerarendszert, jelenleg 21 berendezés üzemel, köztük rendszámfelismerő kamera is. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2021. már. 16. kedd 13:02 | Esztergályhorváti
A családtámogatásoknak és a jó közbiztonságnak köszönhetően gyarapodott a Zala menti település.
| 2015. nov. 9. hétfő 10:39 | Esztergályhorváti
Pályázatok, tervek, folyamatos fejlődés a cél Esztergályhorvátiban.
| 2024. júl. 10. szerda 19:07 | Gyenesdiás
Új járda segíti Gyenesdiáson a közlekedést.
| 2024. jún. 12. szerda 19:15 | Kehidakustány
A közösségi médiában rejlő lehetőségekről szervezett előadást a Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara.
| 2024. máj. 27. hétfő 19:15 | Keszthely
Újabb fejlesztések várhatók a MATE Georgikon Campusán.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
20:00
Objektív
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.