Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Az egészségügyi intézményekben sem kell maszk
2022. már. 7. hétfő | Keszthely
Az egészségügyi intézményekben sem kell maszk
Nem kell maszkot hordani és megszűntek a védettségi igazolványhoz kapcsolódó korlátozások is. A munkáltatók sem tehetik már kötelezővé dolgozóiknak a koronavírus elleni oltást. A kormány a Magyarország területére történő beutazással kapcsolatos korlátozásokat is feloldotta.

Nem kell maszkot hordani sem a vonaton, sem a buszokon mától. A koronavírus-járvány mérséklődése miatt oldotta fel a korlátozásokat a kormány.

Varju Endréné: „Alig vártam, hogy ne kelljen hordani, pedig öreg vagyok. Be vagyok oltva, három oltásom meg van, még lehet hogy a negyediket is megpróbálom.”

Zalkáné Ági: „Nagyon untam már a maszkot. Élveztük, hogy a vonaton már nem kellett maszkot hordani.”

A tömegközlekedési eszközök mellett az üzletekben, postákon, múzeumokban és sportrendezvényeken sem kell maszkot viselni. 

A keszthelyi idősek otthonában sem kell maszkot hordani. Bár a március 7-i kormányinfón még azt mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, az egészségügyi- és szociális intézményekben indokolt a maszkviselés. A másnap megjelent Magyar Közlönyben viszont hatályon kívül helyezték az erről szóló rendeletet. Az Egyesített Szociális Intézmény vezetője arra kérte dolgozóit és a látogatókat, ha megfázásos tüneteik vannak, mindenképpen viseljenek maszkot.

Királyné Domaházi Csilla, az ESZI vezetője: „A napi munkavégzés alatt is a szájmaszk azért nyilván zavaró volt, a lakóknak, hozzátartozóknak pedig a beszélgetés során nyilván ez most könnyebbség, hiszen láthatjuk egymás arcát, tudunk könnyebben beszélgetni. Ez mindenképpen jó és az jó, hogy gyakorlatilag ennek a COVID-járványnak lassan a vége felé tartunk.”

Az esti előadásra készülnek a Balaton Színházban. A vendégeknek már nem kell maszkot viselniük. Védettségi igazolvány eddig se kellett az intézmény látogatásához, a kormány most minden ehhez kapcsolódó korlátozást eltörölt. 

Osvald Bálint, a művelődési központ igazgatóhelyettese: „Nagyon szeretnénk azokat a vendégeinket, látogatóinkat is viszont látni, akik valamilyen oknál fogva azért tartottak a járványhelyzettől. Nagyon bízunk benne, hogy azok a klubok és szakkörök újra indulnak,a kik szintén vagy a korlátozások, vagy pedig a félelem miatt nem indultak az elmúlt időszakban. Illetve nagyon várjuk a tavaszi, nyári időszakot, ahol szabadtéren is már korlátozások nélkül lehet szórakozni, kikapcsolódni.”

A kormány fenntartja az egészségügyi veszélyhelyzetet. Ha a járványnak lesz hatodik hulláma, akkor ezeket a szabályokat lehet, hogy újra be kell vezetni. Az oltás lehetőségét továbbra is biztosítják mindenkinek, aki élni szeretne azzal. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2021. nov. 3. szerda 16:14 | Keszthely
A Jobbik szerint a kormány november elsejétől életbe lépett új intézkedései aggályosak.
| 2021. nov. 1. hétfő 15:29 | Keszthely
Az emelkedő betegszám miatt rendelt el korlátozásokat a Veszprémi Érsekség.
| 2021. jan. 20. szerda 16:38 | Keszthely
Az elkövetőt egy órán belül elfogta a rendőrség, előrterjesztik letartóztatásának indítványozását.
| 2021. jan. 8. péntek 16:10 | Keszthely
A rendelet a veszélyhelyzet idején minden hétvégére kierjed - olvasható a polgármester közleményében.
| 2020. máj. 12. kedd 19:09 | Keszthely
A legtöbb vevő a piacon is betartja a szabályokat.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
19:15
Balatoni Mozaik
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.