Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Menekülteket látnak el Keszthelyen
2022. már. 28. hétfő | Keszthely
Menekülteket látnak el Keszthelyen
Ukrán menekültek Keszthelyen! A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem is nagy összefogással segíti az Ukrajnából érkezőket. A budai, keszthelyi és gödöllői kollégiumokban már közel 350 menekültet szállásoltak el, és folyamatos az adománygyűjtés is. A keszthelyi Georgikon Campus kollégiumában 26 főt szállásoltak el. Az önkormányzattal közösen az ellátásukat is megoldják.

A menekültek zökkenőmentes elhelyezésében a felsőoktatási intézmények is bekapcsolódtak. Kollégiumokban biztosítanak férőhelyeket és ellátást. Keszthelyen a Georgikon Campus Pethe Ferenc kollégiumának földszinti részén több szobát ürítettek ki, hogy fogadni tudják az Ukrajnából érkezőket. Jelenleg 26 főt szállásoltak el az egyetemi kollégiumban. A háromágyas szobában, rend, tisztaság. Kojsza Rozália közel gondosan hajtogatja a tiszta ruhákat. Közel  a 60. életévéhez jött  Kárpátaljáról családtagjával Magyarországra. A hosszabb távú megélhetésről is gondoskodtak. "Munka lehetőségünk már akadt, az Aqua Hotelben leszünk. Ott lesz munkalehetőségünk. Nekem is és akivel jöttem is. Minden papírunkat már a Kormány Hivatalba, mindenütt nagyon fogadnak bennünket. Aztán a továbbiakban mindent segítenek megoldani."

Rozika azt mondja, folyamatosan tartja lányával a kapcsolatot. Náluk még nyugalom van . Hogy meddig, azt senki nem tudja. Ez már egy másik család élettere . A Bogár család Kijevből érkezett. Tizenegy felnőtt és kilenc gyermek. A gyermekek közül öten már iskolába járnak Keszthelyen. A legkisebb hét hónapos. Mindenük odaveszett a háborúban. Ház, autó, minden. Menekültek, ahogy tudtak. Csak az irataikat és pár szükséges holmit tudtak magukkal hozni. A nagypapa koordinálja a családot. Azt mondja, Kijevben a család férfi tagjai az építőiparban dolgoztak. Magyarországon is munkát szeretnének találni minél előbb, hogy eltartsák a szeretteiket. Az otthon maradottaktól tudják, onnan menni kell. Haza nem mehetnek, nincs már hová. A rokonokról is keveset tudnak.

"Nem tudom, fognak-e ők menni vagy elmenekült valaki valahová. Nem tudjuk. Nem tudjuk merre ment vagy mi van ott. Most a testvérem beszélt Budapesttel. Ő is elszokna mert nagyon baj van. Nagyon baj. Nagy baj van ott."- modta Bogar Szamuel.

A kollégiumban a szállást, étkezést biztosítanak. Van lehetőség a teakonyhában főzésre is.. Ellátásukat az önkormányzattal, a járási hivatallal és segélyszervezetekkel közösen szervezik. Minden család nagyon hálás a segítségért.

Hegedüs Éva- Keszthelyi Televízió

| 2023. aug. 18. péntek 18:01 | Keszthely
Hamarosan kezdődik a tanulmányi időszak, pár hét maradt arra, hogy szállást találjanak az egyetemisták.
| 2022. jan. 5. szerda 16:23 | Keszthely
Számos fejlesztés is célegyenesben van a kampuszon
| 2019. aug. 7. szerda 19:47 | Keszthely-Pécs
A Pécsett továbbtanulni kívánó fiataloknak nyújt kedvező albérleti lehetőséget a Zala Megyei Közgyűlés.
| 2017. aug. 3. csütörtök 09:01 | Keszthely
Egyre drágábbak az albérletek. Keszthelyen két kollégiumban várják a Georgikon hallgatóit.
| 2017. feb. 10. péntek 15:37 | Keszthely
Hatvanhat millió forintot fordítanak a keszthelyi VSZK kollégiumának hőszigetelésére.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Savaria Filmfesztivál
06:56
Savaria Filmfesztivál
07:00
Savaria Filmfesztivál
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.