Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Végső búcsú Cservenka Györgytől
2022. máj. 13. péntek | Keszthely
Végső búcsú Cservenka Györgytől
A 80. életévében elhunyt fotóstól, újságírótól a Szent Miklós temetőben búcsúztak mindazok akik ismerték,szerették és tisztelték a zalai fotós és televíziós élet meghatározó alakját, Cservenka Györgyöt, aki a Keszthelyi Televíziónak is több mint 20 éven át munkatársa volt.

Szentmisét követően a keszthelyi Szent Miklós temetőben családtagok, barátok, ismerősök és kollégák búcsúztak Cservenka Györgytől. Az egykori kolléga, a család barátja  Balázsy Mária Éva  emlékezett az 1942-ben született  fotóriporterre, aki  kisgyermekkorában került Zalába. Akit, szülei orvosnak szánták, ő mégis a felmenői szakmáját választotta. A szakmát magas szinten művelő fotós rendszeresen szerepelt országos és megyei kiállításokon, képeivel többször is találkozhattak könyvekben, hazai és külföldi kiadványokban, folyóiratokban, művészeti katalógusokban és a tévében. Balázsy Mária Éva Cservenka György versrészleteivel és életének főbb állomásainak felidézésével búcsúzott a család nevében is.

"Munkássága és élete még inkább kiteljesedett, amikor megismerte élete nagy szerelmét, a fiatalon özvegyen maradt Batha Csillát, a Vajda János Gimnázium és Közgazdasági SZKI tanárát. Akivel éppen 35 éve esküdtek örök hűséget egymásnak. Házasságkötésük 10. évfordulójára írt vallomásában, a „Miért szeretlek?”című versében így válaszolja meg a címadó kérdést. „Mert te vagy a levegő ami éltet. A víz ami simogat. A fény, ami látni enged. A napfény, ami melegít."

A Keszthelyi Televízió munkatársai nevében Kalapos István mondta el a kollégák visszaemlékezéseit, búcsúzott Gyuritól, Gyuri bácsitól, aki a városi televíziózás kezdete óta több mint 20 éven át aktív munkatársa volt a televíziónak. Aki először szerkesztőként, operatőrként majd műsorvezetőként és felelős szerkesztőként dolgozott. Akire Magyar Televízió, a regionális stúdiók és a Duna Televízió mindig számíthattak. Emlékezett Cservenka Györgyre, akinek fontos volt  am unkája mellett az ifjúság felkarolása. Munkáját számos díjjal jutalmazták.

"Vállalt feladatait pontosan végezte. Szakmailag felkészült és elfogulatlan volt. Mindig segített munkatársainak, jó és hasznos tanácsokkal látta el őket. Higgadtságával, nyugodtságával jó légkört teremtett a szerkesztőségben. Mindig volt egy jó szava ha egy kissé viharvert kollégával találkozott. Jóságosan ránézett, majd azt mondta,”Gyere igyunk egy kávét”. Aztán leültek egymás mellé és jöttek a megnyugtató bölcs gondolatok."

Cservenka György 80. életévében hunyt el április 8-án.

Hegedüs Éva- Keszthelyi Televízió

| 2022. ápr. 8. péntek 18:03 | Keszthely
A Keszthelyi Televízió alapító tagja 80 évet élt.
| 2024. júl. 15. hétfő 19:15 | Keszthely
Ünnepi szentmisével és körmenettel tisztelegtek a Kármelhegyi Boldogasszony előtt Keszthelyen.
| 2023. nov. 17. péntek 17:56 | Keszthely
Nagy tömeg búcsúzott el az októberben elhunyt Bubla Zoltántól.
| 2023. okt. 9. hétfő 19:10 | Keszthely
Ősbemutatóval is ünnepelték a Szűzanyát.
| 2023. okt. 2. hétfő 16:19 | Keszthely
A Kármelita Bazilika védőszentjének ünnepén zsúfolásig telt a keszthelyi templom.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.