Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Oklevéllel ismerték el Olaj Tamást
2022. jún. 9. csütörtök | Keszthely
Oklevéllel ismerték el Olaj Tamást
Keszthely önkormányzata is elismerte Olaj Tamást. A Keszthely Város Sportjáért és Oktatásáért Egyesület sportolója három érmet szerzett májusban a Máltai Speciális Olimpián. A Zöldmező utcai iskola diákja nem csak saját magának és az oktatási intézménynek, hanem a Balaton-parti városnak is nemzetközi hírnevet szerzett.

Olaj Tamás 50 méteres hátúszásban állhatott fel a dobogó második fokára. A sportoló csapatban is elindult, itt a 4. helyet sikerült megszereznie. Tamás azt mondja, nagy élmény volt neki az olimpia, ugyanakkor fárasztó is.

„Először felültünk a repülőre, és jó volt, mert jó idő volt végig. Először volt az időmérő úszás, utána a második egy kicsit már gyors volt, akkor már volt úszás.” - mondta a speciális olimpikon.

Olaj Tamással 4 évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni az edzője. A szakember játékosan tanítja a sportolót, aki edzésről edzésre, folyamatosan fejlődik.

„Tamás egy nagyon jó tanítvány volt, mindent elfogadott és teljesített, amit kértem tőle az edzéseken. Szép fokozatosan fejlődött fel, mert amikor megismertem, körülbelül négy évvel ezelőtt, akkor egy kicsit szertelen mozgása volt, a koordinációját kellett összerakni, de ez sikerült, neki is köszönhetően.” - tájékoztatott Farkas István úszásoktatót, Olaj Tamás edzője.

Keszthely önkormányzata oklevéllel és ajándékkal ismerte el Olaj Tamás teljesítményét. A város nagyon büszke az újabb olimpikonjára. A kiemelkedő eredmény azonban nem jöhetett volna létre a szülők és a pedagógusok közös munkája nélkül. A településnek fontos, hogy elismerje a kiemelkedő polgárait.

„Az, hogy egy keszthelyi diák, aki a Zöldmező utcai iskolába jár, ilyen kiváló eredményt ért el, hogy nemcsak, hogy kijutott a Máltán rendezendő Speciális Olimpiára, hanem ott érmeket is szerzett, mindösszesen három érmet, az egy különösen nagy dolog.” - emelte ki Vozár Péterné, Keszthely alpolgármestere.

Olaj Tamás lassan felnőttkorba lép, de az úszást nem hagyja abba. Edzője szerint ugyan vannak még részletek, amelyekben fejlődnie kell, de képes arra, hogy megállja a helyét a felnőttek mezőnyében is.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. már. 22. péntek 19:15 | Keszthely
Mindketten kiemelkedő munkásságukért vehették át a kitüntetést a nemzeti ünnep alkalmából.
| 2024. jan. 26. péntek 14:34 | Keszthely
Idén is gálaműsorral tisztelgett Keszthely városa a település eredményes sportolói előtt.
| 2023. nov. 15. szerda 16:10 | Keszthely
Keszthelyen is köszöntötték a szociális szférában dolgozókat.
| 2023. jún. 30. péntek 15:20 | Keszthely
A Semmelweis nap alkalmából elismerték a Keszthelyi Kórház és az Alapellátási Intézet munkatársait.
| 2023. jún. 15. csütörtök 16:31 | Keszthely
Heizler Eliza és Varjassi Sheila országos és nemzetközi zongorista megmérettetéseken lettek dobogósok.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Egy csipetnyi szó
06:34
Zalai krónika
06:49
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
Savaria Filmfesztivál
08:36
Savaria Filmfesztivál
09:00
Egy csipetnyi szó
09:34
Zalai krónika
09:49
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.