Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Védjük bőrünket, egészségünket!
2022. júl. 6. szerda | Keszthely
Védjük bőrünket, egészségünket!
Figyelmeztet a bőrgyógyász! A nagy melegben megtelnek a strandok, vízpartok. Nem figyelnek a vízben, homokozóban játszó kicsikre. Sokan pedig saját egészségükre sem. Erős az UV-B sugárzás, megfelelő védekezésről gondoskodni kell bőrünk, egészségünk érdekében!

Szünidő, nyári szabadság vagy munka után eltöltött órák a strandokon. A 30 fok feletti melegben jobban érzi magát az ember a vízben. Megteltek a balatoni fürdőhelyek. Gyermekek játszanak a homokozókban, pancsolnak a hűsítő vízben. Felnőttek süttetik barnára bőrüket a napon. Legtöbben, talán azért mert az egészséges barnaság soha nem megy ki a divatból. A napsugarak jótékony hatását ismerjük! Az egészséges immunrendszerhez szükséges a megfelelő mennyiségű napfény. Bőrünkben is csak napfény hatására tud termelődni a D-vitamin. A túlzott napozás veszélyeit sajnos kevesen veszik figyelembe. Hogyan és mikor napozzunk? Hogyan védjük bőrünket a káros hatásoktól? Kérdések, amiket évről-évre megválaszolnak a bőrgyógyászok. A nap sugárzása elleni fényvédelem elhanyagolhatatlan egészségünk megőrzéséért. "Kerüljük a tűző napot, délelőtt 10 és négy óra között. De ha mégis úgy döntünk, hogy tűző napon akarunk lenni, akkor gondoljunk a megfelelő fényvédelemre. Megfelelő kalap,naptej, napszemüveg, laza lenge ruházat és legyen nálunk folyadék is!Folyadékpótláshoz."- figyelmeztet Dr. Pál Maya bőrgyógyász, kozmetológus.

Bizonyos gyógyszerek is fényérzékenyíthetnek. Érdemes tájékozódni a kezelőorvostól, mielőtt napra megyünk. A bőr nagy része fedetlenül van nyáron. Kirándulás vagy munkavégzés közben is gondoskodni kell a napvédelemről. Az, hogy milyen naptejet használunk, függ az életkortól, a bőrtípustól. Megfelelő tájékoztatás után használjuk a  fényvédő készítményeket.  Ez a három gyermekes család felkészülten érkezett a strandra.

"Mi Budapestről érkeztünk és nagyon fontosnak tartjuk a napvédelmet. Tehát naptejjel mindig bekenem a gyerekeket ill. a folyadékbevitelre is nagy hangsúlyt fektetünk. Mindig itatom a gyerekeket nehogy kiszáradjanak. Izzadnak is a napon, úgyhogy ezek nagyon fontosak számunkra."- mondta el Tóth-Jenei Virág.

Nem árt, ha már a kicsik is tudják mit kell tenni napsütésben, mielőtt a vízbe vagy a homokozóba mennek. A három és fél éves Németh Eszter a következőt mondta: "Mit csinált anya mielőtt vízbe mehettél?Lekent. Mivel?-Naptejjel.Tudod, hogy ezt miért kell megtenni?Le fogunk égni."

Ha már leégtünk kerüljük a házi praktikákat, mert bőrirritációt okozhatnak, fokozhatják az égő, viszkető érzést. Az első fokú égést csillapítsuk bőrnyugtató krémekkel, panthenolt tartalmazó készítménnyel. Ha súlyosabb az égés, orvosi segítséget kell igénybe venni.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2023. máj. 24. szerda 16:13 | Keszthely
Az elmúlt napokban nagyon magas volt az UV index, ezért kiemelten fontos a fényvédők használata!
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.