Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Felújított utcákat adtak át Esztergályhorvátiban
2022. júl. 12. kedd | Eszterrgályhorváti
Felújított utcákat adtak át Esztergályhorvátiban
Átadták a felújított Jókai és Iskola utcát Esztergályhorvátiban. A beruházást 19 millió forintos hazai forrásból és 3,5 millió forint önerőből oldotta meg a település. Az átadón elhangzott, a jövőhöz, a települések közösségmegtartó erejéhez kellenek a fejlesztések. Esztergályhorvátiban a Kultúrház is megújul, ezt várhatóan szeptemberben adják át.

Az Iskola utca 280 méter hosszan kapott új útburkolatot. A szakemberek lemarták a károsodott aszfaltréteget, a kátyús részeken pótolták az útalapot is. Az utca két oldalán 50 cm szélességben útpadkát alakítottak ki, és kikotorták az útárkot is.  

Esztergályhorváti polgármestere úgy fogalmazott, a kistelepülések megtartó erejéhez nagyon fontosak az infrastrukturális fejlesztések. Brunner Tibor hozzátette, a két utca jelentős a falu életében, hiszen itt találhatóak a középültek, így nagyon forgalmasak.

„Ez azért volt fontos a településünk részére, mert a Jókai utcában található a postahivatal, ami nagyon nagy forgalmat bonyolít. Az Iskola utcában pedig mindenfajta közintézményünk található. Itt található a presszó is, de itt van a könyvtár is, az orvosi rendelő. Itt található a régi temetőnk, a régi temetőnknek a parkolója. Ez a két utca a településünkön nagyon nagy forgalmat bonyolít.” - tájékoztatott Esztergályhorváti  polgármestere.

A Jókai utca teljes hosszában megújult. Az 1980-as években épült, kátyús, néhol járhatatlan utcák új burkoalta nagy öröm a település lakóinak. A beruházásnak köszönhetően a csapadékvíz-elvezetőket is felújították. Az elmúlt években nagyon sok útszakasz újult meg Zalában. Az aprófalvas megyében ez volt az egyik legfontosabb beruházás, aminek köszönhetően az utazás gyorsabbá és biztonságosabbá vált.

„Ahhoz, hogy itt a közlekedés megfelelő, kellően gyors és leginkább kellően biztonságos legyen, ahhoz mind a települések közti úthálózat, mind pedig a belterületi utaknak az állapota és fejlesztése is nagyon fontos. Az elmúlt években elkezdődött az a fejlesztési sorozat, mind a Magyar falu program, mind a Belügyminisztérium beltéri úthálózat fejlesztését célzó program, ami azt indította el, hogy a vidékmegtartó erőt növelni tudják.” - emelte ki Nagy Bálint, beruházásokért felelős államtitkár.

Az újonnan átadott utakat Cséry Gergő plébános áldotta meg. Esztergályhorvátinak továbbra is célja a fejlesztés, így a jövőben is pályázni fognak különböző beruházásokra.

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

| 2024. aug. 30. péntek 19:15 | Balatonszentgyörgy
Több felújítás is zajlik az M7-es autópályán: Balatonkeresztúr, Zalakomár és Eszteregnye térségében; de hamarosan lezárják a kőröshegyi völgyhidat is.
| 2024. aug. 16. péntek 19:15 | Hévíz
A külföldi és a belföldi vendégéjszakák száma is nőtt, Hévíz a legnépszerűbb vidéki település hazánkban.
| 2024. júl. 22. hétfő 19:15 | Keszthely
A Vaszary Kolos utca újabb szakaszát újította fel a város.
| 2024. júl. 17. szerda 19:15 | Balatonszentgyörgy
Több, mint százötvenmillió forintos pályázati támogatással újul meg a Művelődési Ház Balatonszentgyörgyön.
| 2024. jún. 7. péntek 19:15 | Keszthely
Több fát és cserjét telepítettek az elmúlt időszakban a területre és már a játékelemek is kikerültek.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Savaria Filmfesztivál
06:56
Savaria Filmfesztivál
07:00
Savaria Filmfesztivál
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.