Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / 95-en vették át a diplomájukat
2024. feb. 2. péntek | Keszthely
95-en vették át a diplomájukat
95-en vehették át ma oklevelüket a MATE Georgikon Campus diplomaosztó ünnepségén. Az eseményen hangsúlyozták, nagyon fontos az országnak az agrárszektor, a mindennapi élethez elengedhetetlenek a jó szakemberek. A Georgikonnak több mint 220 éves történelme és elismertsége van.

Az agrárterület számos szakán tettek sikeres záróvizsgát a hallgatók. Fogadalmukkal tettek esküt arra, hogy tevékenységük során az egyetemen szerzett tudásukat folyamatosan fejlesztik, munkájukkal a Georgikon jó hírét öregbítik. A Campuson 17 területről összesen 95-en vehették át diplomájukat, közülük 6-an - kiemelkedő eredményeik miatt - kitüntetéssel. A végzősök nevében Király László Kristóf okleveles növényorvos búcsúzott.

„Az itt eltöltött évek alatt rengeteg rendezvény és program, mind oktatási, mind szabadidős segítette a tanulmányi pályafutásunkat. Az oktatóink stabil, megbízható és naprakész tudással ruháztak fel bennünket.”

Az ünnepségen szó esett arról, hogy folyamatosan fejlődik az agrárszektor és jól képzett szakemberekre mindig szükség van. A Georgikon pedig megadja azt a tudást, ami elengedhetetlen a munkaerőpiacon.

„A cél egy világszínvonalú képzés létrejötte. Hiszen napjainkban már nemcsak egy régió, hanem határokon átívelő, precíziós típusú mezőgazdaság számára kell szakembereket kell képeznünk. Az egyetemünk campusain ezeknek megfelelően a szakterületek megújításával valósulhatott meg ez a munka.” - mondta el Dr. Rózsa László campus-főigazgató.

Manninger Jenő Keszthely polgármestere kiemelte, nagy öröm, hogy ebben a városban tanultak és szerezték meg a hallgatók az egyetem elvégzéséhez nélkülözhetetlen tudást. Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke elmondta, a régióban számos lehetőség áll a frissen végzettek rendelkezésére. Dr. Szendrő Péter rektor azt hangsúlyozta, az országnak szüksége van az agrárértelmiségre.

„Ha van diplomás és van vidéki értelmiségi, akkor munkahelyet teremt és nem arról van szó, hogy hol fog elhelyezkedni. Itt van közel 3200 kistelepülés és ha nincs értelmiség, akkor nincs élet sem.”

Az ünnepségen kitüntetéseket is átadtak. A Georgikon Emlékérmet Máté Ferenc kapta, aki meghatározó szereplője volt a Georgikon projekt-tevékenységének. Az év oktatója elismerést Horváthné Dr. Baracsi Éva egyetemi docens kapta a hallgatók döntése alapján. Az év fiatal kutatója díjat Dr. Such Nikoletta vehette át. A Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézet intézményigazgatói különdíját Végh Barbara érdemelte ki.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2024. júl. 4. csütörtök 19:15 | Keszthely
130-an végeztek az idei évben, többen közülük a campuson folytatják a tanulmányaikat.
| 2024. máj. 27. hétfő 19:15 | Keszthely
Újabb fejlesztések várhatók a MATE Georgikon Campusán.
| 2024. máj. 23. csütörtök 19:15 | Keszthely
Együttműködést kötött a MATE Georgikon Campus és a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum.
| 2024. máj. 17. péntek 19:15 | Keszthely
A két napos programon plenáris ülések, sport- és kulturális programok, termelői vásár várja az érdeklődőket.
| 2024. máj. 6. hétfő 19:15 | Keszthely
A hagyományoknak megfelelően a Festetics-kastély parkjában búcsúztak a georgikonosok az egyetemtől.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Egy csipetnyi szó
18:34
Zalai krónika
18:49
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
Savaria Filmfesztivál
20:36
Savaria Filmfesztivál
21:00
Egy csipetnyi szó
21:34
Zalai krónika
21:49
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.