Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Kitüntetéseket is átadtak a vízi polgárőrök tisztújító gyűlésén
2024. feb. 6. kedd | Balatonberény
Kitüntetéseket is átadtak a vízi polgárőrök tisztújító gyűlésén
Folyamatosan fejlődnek a balatoni vízi polgárőrök. 2022-höz képest is még jobb évet tudhatnak maguk mögött. Nem csak a vízi rendőröknek tudtak segíteni, hanem a Vízügyi Igazgatóságnak is. A hétvégi, Balatonberényben tartott tisztújító gyűlésen ismét 5 évre megszavazták Kerekes Pétert elnöknek.

Az illegális horgászkarók balesetveszélyesek is lehetnek. Legrosszabb esetben tragédiához vezethet ottlétük, hiszen sokszor nem látszódnak ki a vízből. Problémát okoznak az engedély nélkül épített stégek is. Ezeket derítették fel és távolították el ismételten a Balatonból Gyenesdiás és Vonyarcvashegy között a Vízügy emberei. Ebben a munkában segítettek a vízi polgárőrök. Munkájuknak nagyon pozitív volt a visszhangja. Tavaly is tudtak fejlődni, egyre sikeresebb éveket zárhatnak.

„A 2023-as évben ismételten fejlődött az egyesületünk. Ez több támogatónak is köszönhető: Somogy vármegyének, Zala vármegyének, illetve Veszprém vármegyének. Jelen pillanatnyilag most 8 járművel rendelkezünk, amiből 4 minősül hajónak. 2023-ban az együttműködés tovább fokozódott a Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság Balatoni Vízügyi Kirendeltségével. Ennek keretében még több illegális élet- és balesetveszélyes horgászkarót, illetve stégeket tudtunk felderíteni.” - mondta el Kerekes Péter a Balatoni Vízi Polgárőr Egyesület elnöke.

A polgárőrségnek az egész országban nagy szerepe van. A Balaton környékén a turisztikai szezonban kiemelt a dolguk. A Balatoni Vízi Polgárőrség tisztújító gyűlésén erről is szó esett. Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke hangsúlyozta, hazánkban 66 ezer polgárőr van, akik 10 millió szolgálati órát teljesítettek közterületen. Hozzátette, sikerük egyik kulcsa az is, hogy a kormány kiemelten támogatta őket.

„Magyarországon egyetlen olyan szervezet a polgárőrség, amelynek a kormányzati költségvetési támogatása 2024-ben nem csökkent. Tehát ez önmagában is azt mutatja, hogy meg vagyunk becsülve.”

A közgyűlésen kitüntetéseket is átadtak. Kiemelkedő munkájukért az Országos Polgárőr Szövetség elismerésben részesítette az Egyesület elnökét, Kerekes Pétert. A 15 éves Balatoni Vízi Polgárőr Egyesület munkáját elismerő oklevéllel és 300 ezer forintos támogatással köszönték meg. A polgárőrmozgalom támogatásáért Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát kapta a Nyugat-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság Balatoni Kirendeltségének vezetője. Ezüst fokozatot a Balatoni Vízirendézet Rendőrkapitányság Keszthelyi Vízirendészeti Rendőrőrs járőrvezetője vehetett át. Bronz fokozattal a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. Keszthelyi Kirendeltségének halőrét ismerték el.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2023. aug. 25. péntek 16:27 | Vonyarcvashegy
Április 1-től október 31-ig lehetnek csak a vízállások a Balatonban engedéllyel.
| 2023. júl. 19. szerda 18:57 | Balaton
A projektnek pozitív a visszajelzése mind a strandolók, mind a horgásztársadalom körében.
| 2023. jan. 24. kedd 16:39 | Balatonberény
A polgárőrségnek nagyon fontos szerepe van a közbiztonság fenntartásában.
| 2023. aug. 4. péntek 16:29 | Gyenesdiás
Az idén először ifjúsági referenseket is képeztek a hagyományos ifjú polgárőrök táboroztatása mellett.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.