Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Legyél te is kórustag - nyílt próbát tartott a Salve Regina kórus
2024. feb. 7. szerda | Keszthely
Legyél te is kórustag - nyílt próbát tartott a Salve Regina kórus
Nyílt próbát tartott kedden este a Salve Regina kórus. A Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom énekkarának munkája iránt nagy az érdeklődés, ezért gondolták azt, hogy betekintést engednek a mindennapjaikba. E mellett nem titkolt szándékuk volt az is, hogy lehetőséget biztosítsanak a csatlakozásra.

Minden nagy egyházi ünnepkor közreműködik a Salve Regina kórus a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom szentmiséin. Ezek mellett jótékonysági hangversenyeket is szerveznek, de vezetőjükhöz, C. Tóth Zoltánhoz köthető a Keszthelyi Dalünnep létrejötte is. Az idén 18 éves együttes számos elismerést tudhat magáénak.

A kórus minden héten tart próbát, ezúttal az érdeklődőknek is betekintést nyerhettek a munkába.

„Az egyik tagtársunk a Máltai Szeretetszolgálatban itt énekel már majdnem 20 éve. És ő hívott bennünket a mai programra a kolléganővel együtt. Szeretjük a kórust egyébként.” - osztotta meg Pirosné Althauser Márta.

Hangképző gyakorlatokat minden alkalommal végeznek a kórustagok. Ezek elengedhetetlen ahhoz, hogy szép legyen az ének. Fontos a helyes légzéstechnika is, hiszen így sokkal többet lehet dalolni egy levegővétellel. Az énekesek nagyon szeretik a Salve Regina-t, örömöt ad nekik az együttlét. 

„Miért szeretem? Mert a zene tulajdonképpen az ember életének a része kell, hogy legyen. Jó a közösség, nagy kirándulások voltak, Zolinak rendkívül jó darabjai vannak. És ebbe azt is mondhatnám, hogy van egy nagy adóssága, amit várunk tőle. A rezi várkapitány lányának a történetét ígérte, hogy feldolgozza." - mondta el Prótár János kórustag.

A kórusban jelenleg 27-en énekelnek. Azonban nem titkolt szándékuk, hogy új tagokat toborozzanak. Az együtténeklésnek számos pozitív hatása van, ezeket szeretnék minél többekkel  megosztani.

„Azért nagyböjt előtt hirdettük meg ezt a nyitott kóruspróbát, mert ez egy olyan időszak, amikor nagyjából mindig mindent újratanulunk. Mert az egyházi évnek az állandó tételei ilyenkor szólalnak meg, és azok szinte állandóak és egy-egy új tétellel bővítjük ki a kórusrepertoárt.” - fogalmazott C. Tóth Zoltán karnagy.

A Salve Regina kórust a közeljövőben is többször hallhatják az érdeklődők a templomban énekelni. Csatlakozni bármikor lehet hozzájuk, akár a tagokon, akár vezetőjükön keresztül.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2021. jún. 23. szerda 16:48 | Keszthely
Jótékonysági koncertet szervez a Salve Regina kórus a Georgikon utcai tűzkárosultak javára.
| 2020. jún. 4. csütörtök 17:07 | Keszthely
Június 6-án 10 órakor, Keszthely város napján, az ünnepi szentmisén lép fel a Salve Regina Kórus.
| 2023. szep. 26. kedd 17:17 | Keszthely
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.