Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Sütni Jobb - bűnmegelőzés a mestercukrásszal
2022. szep. 14. szerda | Zalaszentgrót
Sütni Jobb - bűnmegelőzés a mestercukrásszal
Sütni jobb címmel valósított meg bűnmegelőzési programot a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. Állami gondozott fiatalok vehettek részt élménysütéseken. A program az RTL Klub Mestercukrász című gastroreality győztese, Sznopek Veronika iskolai bűnmegelőzési tanácsadó bevonásával valósult meg.

Állami gondozott és hátrányos helyzetű gyermekeknek közösségi élménysütést szerveztek egy pályázat keretében. Zala megyében hét kiválasztott lakásotthonban havonta rendszeresen, összesen húsz alkalommal tartották a foglalkozásokat. A program zárásaként Zalaszentgróton a fiatalok bemutatták tudásukat, a desszerteket ők készítették el.

Horváth Petra - állami gondozott: „Szeretek sütni, a konyhán is nagyon szeretek lenni, segíteni is nagyon szeretek. Hát tetszett az egész, ami volt, igazából olyan helyeken voltunk, ahol még nem is voltam, akkor a Veráék is nagyon kedvesek voltak velünk.”  

Az elkészült süteményeket mindenki megkóstolhatta a rendezvényen. Nem csak látványra voltak tetszetősek az ínycsiklandó falatok, hanem nagyon finomak is. A sütésben nem csak lányok, hanem fiúk is részt vettek.

Hegedüs László – állami gondozott: „Ki akartam próbálni, hogy milyen, és tök jól éreztem magam. Tényleg először azt hittem, hogy nem fog jó lenni, nem fog tetszeni, de nagyon tetszik és, ha úgy van, akkor szeretném is folytatni!"

A módszer a játszva tanulás volt, amit a gyermekek nagyon élveztek, hiszen a Mestercukrásszal közösen készítettek süteményeket. A rendezvényeken a bűnmegelőzési szolgálat munkatársai bűn- és balesetmegelőzési ismereteket adtak át a fiatalknak.

Sznopek Veronika –szóvivő, Zala Megyei Rendőr-főkapitányság: “Nekem a szívem csücske a Sütni Jobb program. Nagyon régóta szerettem volna valami olyan dolgot kitalálni, amiben tudom a bűnmegelőzést és a választott hobbimat, a szakmámat együtt gyakorolni. Szerettem volna személyes példámmal egy nagyon komoly példát mutatni a gyerekeknek, hogy merjenek álmodni, legyenek céljaik.”

A rendőrségnek kiemelten fontos, hogy megelőzzék a gyermekeltűnéseket. Ez a probléma főleg az állami gondoskodásban élő fiataloknál jellemző. Próbálják csökkenteni az estek számát, ennek egyik eszköze a Sütni Jobb program.

Tóth László – vezető, Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztály:                                                    “Személyes példamutatással, és azzal, hogy tudtunk egy olyan személyt a program élére állítani, aki maga is állami gondoskodásban  nőtt fel, vagy kapcsolódott az állami gondoskodáshoz, tudunk egy irányt mutatni, hogy igenis érdemes küzdeni a célokért, igenis érdemes dolgozni és igenis tenni kell azért, hogy kiemelkedjünk, hiszen van egy élő példa rá, a kolléganőm, Sznopek Veronika.”

Az élménypedagógia eszközével nyerték el a rendőrök a diákok bizalmát, azt a távolságot, amely rendőr és állami gondozott gyermek között van, minél kisebbre szűkítették a közös élményekkel.

Vereckei Csaba Iván – főkapitány, Zala Megyei Rendőr-főkapitányság: “Remélem azt mindenki tudja, hogy mi nem csak üldözzük a bűnt, hanem legalább olyan lelkesen megpróbáljuk megelőzni is. Valamikor egy nagyon bölcs ember azt mondta, hogy a boldogság az gyakorlatilag az az elkerült bajokból tevődik össze. Megpróbálunk ennek a szellemében eljárni és azokon segíteni, akik bármilyen okból krízishelyzetbe kerültek." 

A főkapitányság munkatársai a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával ajándékokat adtak át a diákoknak. A rendezvény végén meglepetés műsorral a Delta zenekar szolgált a Sütni Jobb programban résztvevőknek.

| 2024. júl. 24. szerda 19:15 | Keszthely
A strandon is vigyázzunk értékeinkre – hívja fel a figyelmet a rendőrség.
| 2024. jún. 28. péntek 19:15 | Gyenesdiás
Gyenesdiáson rendezték az Országos Rendőr Mix Strandröplabda Bajnokságot.
| 2024. jún. 27. csütörtök 19:15 | Zalaszentlászló
Hátrányos helyzetű gyermekeket táboroztatnak a zalai rendőrök.
| 2024. jún. 12. szerda 19:15 | Keszthely
Lezajlott a Közlekedik a család területi fordulója Zalaegerszegen.
| 2024. máj. 23. csütörtök 19:15 | Balatongyörök
25 éves jubileumát ünnepli a Balatongyöröki Rendőrőrs.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.