Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Elcsendesülés és közösségépítés - ez a cserszegtomaji kórustalálkozó
2022. dec. 20. kedd | Cserszegtomaj
Elcsendesülés és közösségépítés - ez a cserszegtomaji kórustalálkozó
15. alkalommal szerveztek adventi kórustalálkozót Cserszegtomajon. A program évek óta nagy népszerűségnek örvend. A rendezvényre a szomszédos települések énekkarait hívták meg a Cserszegi Rózsafüzér Királynéja templomba.

Advent negyedik hétvégéjén találkoztak ismét a cserszegtomaji és környékbeli művészeti csoportok. A délután folyamán az egyházi, karácsonyi dalok mellett számos világi mű is felcsendült. A felnőttek mellett gyermekek is bemutatkoztak a színpadon.

Berkes Laura fellépő: „Kiskorom óta már éneklek, két éve zongorázom, és nagyon szeretem a karácsonyt, mert összegyűlik ilyenkor a család.”

A helyi énekkarok mellett Zalavárról, Tapolcáról és Zalaszántóról is érkeztek fellépők.  A kórusok sora mindig bővül, vannak olyanok, akik már rendszeres részvevők. Számukra ez az év egyik leginkább várt eseménye és már hónapokkal előtte megkezdik a felkészülést.

„Világi dalokkal készültünk, könnyűzenei anyagot hoztunk. Mi egy most már húsz éve működő kórus vagyunk. Nem csak kórusműveket éneklünk, hanem más egyéb könnyűzenei dalokat is. A mai napon hat dallal készültünk, és nagyon örülünk, hogy itt lehetünk újra” - mondta Csepregi Mária, a Zalavári Kulturális és Hagyományőrző csoport vezetője. 

Az énekkarokon kívül zenészek is színesítették a programot. A meghitt hangulatú esemény egyik meghatározó pillanataként Mezei András plébános gyújtotta meg a negyedik gyertyát a község koszorúján. A találkozót minden évben a Tátika Népdalkör szervezi meg, az önkormányzat támogatásával. Céljuk, hogy viszonozhassák a környékbeli meghívásokat és segítsenek ráhangolódni a közelgő ünnepekre.

Koroncz Katalin főszervező: „2005-ben kezdtük el ezt a rendezvényt szervezni és két év kimaradt és így most ez egy jubiláló ünnepély lesz a mai napon. Sok szeretettel hívtuk és vártuk a barátainkat a környező településekről, akik szívesen elfogadták a meghívásunkat. Szerintem a rohanó világban jó egy ilyen kórustalálkozó, egy összetartó kórustalálkozó, ahol egy kicsit elmélyedünk, és elcsendesedünk és magunkba figyelünk, a zenét figyelve. A zene mindig gyógyír mindenre.”

A szervező hangsúlyozta, hogy szeretnék ezt a hagyományt folytatni, és még több kórust, valamint fiatalt megszólítani. Úgy gondolják, hogy aki szereti a zenét, az meghallja a hívó szót.

Farkas Adél - Keszthelyi TV

| 2023. dec. 21. csütörtök 10:20 | Keszthely
A jótékonyság jegyében nyitotta meg kapuit udvar a Premontrei iskola
| 2023. nov. 22. szerda 17:09 | Keszthely
November 22. Szent Cecília napja, aki az egyházi zene védőszentje.
| 2023. ápr. 20. csütörtök 15:33 | Vonyarcvashegy
Színes zenei repertoárt mutattak be a résztvevők a harmincegyedik Éneklő Ifjúság Kórustalálkozón.
| 2022. nov. 22. kedd 17:27 | Keszthely
Fennállásának 35. évfordulóját hangversennyel ünnepelte a Kármelita Bazilika énekkara.
| 2022. ápr. 27. szerda 18:19 | Keszthely
A Balaton Színházban a pandémia miatt az elmúlt két évben nem tarthatták meg az eseményt.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.