Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kék hírek / Amfetaminlabort számoltak fel a zalai rendőrök
2024. feb. 19. hétfő | Zalaegerszeg
Amfetaminlabort számoltak fel a zalai rendőrök
Fővárosi amfetaminlabort számoltak fel a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai. A nyomozók egy zalaegerszegi díleren keresztül jutottak el a budapesti gyanúsítottakig. Múlt héten ütöttek rajtuk egy összehangolt akcióban. A bíróság elrendelte az előzetes letartóztatásukat.

„Információk keletkeztek arra vonatkozóan, hogy zalaegerszegi személyek kábítószerrel kereskednek. Ezeket az információkat büntetőeljárás keretében vizsgáltuk. Megállapítottuk, hogy a személyek Budapesten egymástól függetlenül, de ugyanattól a személytől szerzik be az általuk árult kábítószereket, ez amfetamint és többféle extasy tablettát jelentett” - számolt be Major Gellért, a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság főnyomozója. 

A rendőrök február 13-án, egy időben csaptak le Zalaegerszegen és Budapesten. Hat kg amfetamint és nagy töménységű amfetamin olajat foglaltak le. Utóbbiból keverték a szilárd halmazállapotú kábítószert. Ezen kívül az előállításhoz szükséges eszközöket is találtak. A lekapcsolt drog feketepiaci értéke meghaladja az 50 millió forintot. A nyomozók Zalaegerszegen egy férfit fogtak el.

Dr. Jandó Zoltán kiemelt főnyomzó: „A Budapesten végrehajtott intézkedésekkel párhuzamosan Zalaegerszegen is több személy eljárás alá vontunk. Ebből egy személy gyanúsítható kábítószer-kereskedelemmel. Ő hozzá azonosítottunk egy lakást, amelyben a kutatás során 901 darab extasy tablettát találtunk, valamint fél kilónyi amfetamin port.”

A zalaegerszegi férfinél nagy mennyiségű készpénzt is lefoglaltak a rendőrök, ami feltehetően a kábítószer-kereskedelemből származik. A nyomozás pénzmosás miatt az édesanyja ellen is kiterjed, a nő ugyanis az eljárás során megpróbálta elrejteni a bűncselekményből szerzett 3,5 millió forintot. Az egyik budapesti gyanúsítottól egy német rendszámú luxusautót is lefoglaltak, de a rendőrök bemutattak több olyan telefont, amiket az eljárás alá vont személyek használtak. Az egyenruhások szerint a lefoglalt eszközökkel rövid időn belül a most lekapcsolt mennyiség sokszorosát tudták volna előállítani. A nyomozás a három, 30 év körüli és az egy 40 éves férfi előzetes letartoztatása mellett folytatódik . 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

forrás: Zalaegerszegi TV, police.hu 

| 2024. jan. 3. szerda 13:19 | Keszthely
Keszthelyi rendőrök kapták a Magyar Autóklub ajándékát.
| 2024. jan. 2. kedd 16:09 | Keszthely
Az év utolsó napján köszöntötte a szolgálatot teljesítőket a városvezetés.
| 2023. dec. 18. hétfő 15:32 | Keszthely
Idén is több karton édességet ajánlott fel a keszthelyi gyár.
| 2023. szep. 1. péntek 17:01 | Keszthely
Az iskolák közelében található gyalogátkelőhelyeknél segítik a közlekedést az egyenruhások.
| 2023. jún. 30. péntek 16:36 | Keszthely
Gyenesdiáson mérték össze tudásukat a rendőrök strandröplabda sportágban. 17 megye képviseltette magát.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
06:31
Hargita TV
07:00
Híradó
07:45
Diagnózis
08:17
Természetvédelem határok nélkül
08:40
Hargita TV
09:00
Egy csipetnyi szó
09:31
Hargita TV
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.