Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kék hírek / Összehangolt akció a közlekedésbiztonságért
2023. jan. 19. csütörtök | Keszthely
Összehangolt akció a közlekedésbiztonságért
Összehangolt közlekedésrendészeti akciót tartott a rendőrség. A vármegye több kapitányságából érkeztek egyenruhások. Elsősorban a passzív biztonsági eszközöket ellenőrizték. A tapasztalatok szerint még mindig van javítani való a közlekedési morálon, az egyik legfontosabb lenne, hogy a baleseteket meg lehessen előzni.

Sorra állították le az autósokat szondáztatásra a rendőrök. A legtöbb sofőrnél nem találtak problémát. Az azonosítások és az alkoholszintmérés eredménye után már engedték is tovább őket. Nagy volt a forgalom a délelőtti órákban is, így folyamatosan tudták végezni a munkájukat az egyenruhások. Az ellenőrzéssel nem az volt a céljuk, hogy  minél több bírságot szabjanak ki, hanem az, hogy kiszűrjék azokat, akik akár balesetet is okozhatnának.

„Elsődleges baleseti okok a mai napig még mindig a sebességtúllépés, az előzés elsőbbség szabályainak megsértése, illetve a passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztása. Így az ellenőrzés elsődleges célja ezen szabálysértők kiszűrése.” - ismertette Riba Krisztián a Keszthelyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály osztályvezető-helyettese.

Az összehangolt ellenőrzésen nem csak a Keszthelyi Rendőrkapitányság munkatársai vettek részt. Mintegy 15 egyenruhás volt egyidőben a helyszíneken, akik Nagykanizsáról, Lentiből, Zalaegerszegről és a Zala Vármegyei Rendőrkapitányságról érkeztek segíteni a helyiek munkáját. A módszer nem egyedi, többször végeznek hasonló akciókat a vármegyében. A szabálysértőket a helyszínen figyelmeztették, esetenként meg is bírságolták. Az akcióban résztvevő rendőrök tapasztalata az volt, hogy az állampolgárok elismerik a hibájukat.

„A mai tapasztalatunk az, hogy az autósok, - mivel hogy elég sok rendőr megjelent a városban-, kicsit visszafogottabbak voltak. Próbáltak jogkövetőek lenni. Azért találtunk még most is szabálysértéseket. Inkább a biztonsági övvel kapcsolatban, valamint újra előjött a mobiltelefon használata menet közben.” - osztotta meg Dongó Norbert a Keszthelyi Rendőrkapitánység baleset-megelőzési előadója.

Az egyenruhások több helyszínen is keresték a szabályszegőket. A rendőrök bíznak abban, hogy az összehangolt akciókkal jobban ráirányítják a figyelmet arra, hogy mindenkinek kötelező lenne a jogkövető magatartás. Továbbá azt várják a hasonló ellenőrzésekkel kapcsolatban, hogy javulni fog a közlekedési morál. Vallják, a legfontosabb a megelőzés, a körültekintő közlekedéssel akár életeket is menthetünk.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 28. péntek 19:15 | Gyenesdiás
Gyenesdiáson rendezték az Országos Rendőr Mix Strandröplabda Bajnokságot.
| 2024. jún. 27. csütörtök 19:15 | Zalaszentlászló
Hátrányos helyzetű gyermekeket táboroztatnak a zalai rendőrök.
| 2024. jún. 12. szerda 19:15 | Keszthely
Lezajlott a Közlekedik a család területi fordulója Zalaegerszegen.
| 2024. máj. 23. csütörtök 19:15 | Balatongyörök
25 éves jubileumát ünnepli a Balatongyöröki Rendőrőrs.
| 2024. máj. 21. kedd 19:15 | Balatongyörök
Megnyitották a nyári szezont Balatongyörökön
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.