Az üzemvezető a szaloncukor gyártási folyamatáról mutatta be az édességgyárban. A 100 százalékban magyar tulajdonban lévő, közkedvelt édességeket gyártó gyár, 2005-ben alakult meg Nagykanizsán, közel húsz éve Keszthelyen is megnyitotta kapuit. Szaloncukor, kókuszrúd és nápolyi készül a modern gépsorokon. A termelőüzemben folyamatos volt a modernizálás, amit a magasabb minőség érdekében és a fogyasztói trendeknek megfelelően végeztek el. Az új gépek beszerzése mellett azonban időszerűvé vált a csarnokok műszaki felújítása is. A gyártó üzem fogadóterében, ahol a beruházás átadásának ünnepségén Nagy Bálint államtitkár, a térség országgyűlési képviselője beszélt a Keszthelyen működő vállalkozás jelentőségéről."Olyan vállalkozásról van szó, ami Keszthelyen indult, Keszthelyen nőtte ki magát és nem csak Magyarország, nem csak hazai viszonylatban, hanem nemzetközi viszonylatban is megállja a helyét. Azt gondolom, hogy egy nagyon jó lehetőség. Jó a városnak, mert egyrészt a város hírnevét öregbíti, természetesen nagyon fontos, hogy munkahelyet ad, nyilván adót fizet, de alapvetően az egyik nagyon fontos szempont az az, hogy azáltal, hogy ilyen minőségi termékeket tud gyártani, hogy ez meg is történik itt a cégnél,az ország különböző részéről tud idecsábítani kiváló szakembereket. Ami azt gondolom, hogy közösségépítés szempontjából az egyik legfontosabb."- mondta Nagy Bálint.
A három hónap alatt elkészült beruházásról a kivitelező cég vezetője adott tájékoztatást."Az első ütemben, amikor nekiálltunk, ott egyből statikai problémák jöttek elő,tehát lakatos szerkezeti megerősítések és általános épület felújítás következett. Mellette technológiai hűtést kellett, komfort klíma hűtést kellett megoldanunk. Erős, gyengeáram és még az általános burkolás, festés, hogy megfeleljünk az előírtaknak, hogy az üzem el tudjon indulni.."- mondta el Kemendy Csaba.
Keszthely polgármestere, Dr. Tóth Gergely megújuló részleg avatásán hangsúlyozta, hogy egy település számára a gyár jelenléte hozzájárul a helyi gazdaság és a lakosság jólétének növekedéséhez."Nagyon fontos a város számára. Hetvenen dolgoznak itt. Egy nagyon komoly munkáltatóról van szó Keszthely viszonylatában. Kis és középvállalkozásról amelyik helyi kézben van és a beszállítói is helyiek. Azt gondolom, hogy egy nagyon fenntartható cég ebből a szempontból. De nem elég csak jónak lenni,hanem ügyesnek, hatékonynak is kell lenni, azt gondolom, hogy ez a beruházás hozzájárul ahhoz, hogy ez egy versenyképes cég legyen és egy szép fejlődési útnak egy fontos állomásánál vagyunk és örülök, hogy együtt ünnepelhetünk."
A gyár ügyvezetője az ünnepségen köszönte meg az elmúlt időszakban nyújtott támogatásokat és beszélt a fejlesztésről."Azért kellett megújulnunk, hogy egyrészt a megrendeléseinket ki tudjuk szolgálni,másrészt kellettek technológiai, aminőséget érintő változásokba beruházni. Azért,hogy megfeleljünk egy IFS auditnak,megfeleljünk a nemzetközi vállalatok, beszállítók tenderjeinek. Leginkább ezért volt szükség erre a beruházásra."- adott tájékoztatást Deák Tamás.
Az ünnepség részvevői az élelmiszerbiztonság szabályainak megfelelően védőruhát kaptak. Végiglátogatták a 400 millió forint önerőból felújított gyártócsarnokokat. A szaloncukorgyártástól a kókuszrúd gyártásáig, a csomagolástól a raklapozásig minden technológiai folyamatot megismerhettek.
Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió