Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Cél, hogy a Keszthelyi-öböl evezős központ legyen
2024. feb. 21. szerda | Keszthely
Cél, hogy a Keszthelyi-öböl evezős központ legyen
Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, valamint a Magyar Evezős Szövetség. A Georgikon Campuson régi hagyománya van a regattának, ezt a sportágat szívesen választják a hallgatók. A közös munkának több célja is van, de elsődlegesen az evezés népszerűsítése és az utánpótlás nevelés a fő szempont.

A Georgikon Campuson régre nyúló, komoly hagyománya van az evezésnek. A hallgatóknak a vízi edzések mellett tornatermi és ergométeres felkészítésre is lehetőséget biztosítanak. A versenyzők több bajnokságban képviselik az egyetemet. Részt vesznek az Ergométer Országos Bajnokságon, illetve a Balatonon rendezett Regatta Országos Bajnokságon is. Ezeken a megmérettetéseken számos kiváló eredményt értek már el. A regatta mellett egyéb evezési, kajakozási lehetőség is biztosított a campus saját vízitelepén.

Hazánkban jelenleg csak néhány egyetem rendelkezik vízi sportolásra alkalmas telephellyel. Azonban az egyetemi evezés felívelő pályára lépett. A Magyar Evezős Szövetség eddig 10 intézménnyel kötött együttműködési megállapodást, ezek között már a MATE is szerepel. Stratégiai szempontból elengedhetetlen a hallgatók támogatása.

„Keszthelytől azt várjuk, hogy egy csodálatos balatoni helyszínnel visszaadja azt a fesztivál és szabadidő hangulatot, amit egyébként egy ilyen tópart az vissza tud adni. És meg tudja mutatni az evezésnek a szépségeit.” - mondta el Cseh Ottó a Magyar Evezős Szövetség elnöke.

Az egyetemen fontos, hogy a hallgatóknak biztosítsák a rendszeres sportolás lehetőségét. A Georgikonon számos lehetőség közül választhatnak az egyetemi polgárok a kötelező testnevelés órákon túl is. Az együttműködéssel cél, hogy még tovább fejlesszék az evezési lehetőségeket, valamint, hogy a Keszthelyi-öböl evezős központ legyen.

„A 2028-as los angelesi olimpiára az evezős sportág egyik szakága, vagy versenyszáma, a beach sprint, az bekerült új olimpiai sportágként. És a Keszthelyen található területek tökéletesek ezen sportág lebonyolítására, versenyszervezésére. Úttörőként vagy pioneerként próbálunk először egyetemi beach sprint versenyt csinálni Magyarországon és ha lesz rá lehetőségünk, akkor nemzetközi színtérre is kinyitni a keszthelyi versenyt.” - ismertette Kovács Zoltán a MATE Testnevelési és Sport Intézet igazgatója.

A Magyar Evezős Szövetség 54 év után szervez újra Európa-bajnokságot és olimpiai kvalifikációs regattát, ami áprilisban lesz Szegeden. Emellett Evezős Ergométeres Diákolimpiát is tartanak. Győrben májusban a MEFOB Fesztiválon is eredményesek lehetnek az egyetemi csapatok. Valamennyi versenyre várják a jelentkezéseket.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 4. csütörtök 19:15 | Keszthely
130-an végeztek az idei évben, többen közülük a campuson folytatják a tanulmányaikat.
| 2024. máj. 27. hétfő 19:15 | Keszthely
Újabb fejlesztések várhatók a MATE Georgikon Campusán.
| 2024. máj. 23. csütörtök 19:15 | Keszthely
Együttműködést kötött a MATE Georgikon Campus és a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum.
| 2024. máj. 17. péntek 19:15 | Keszthely
A két napos programon plenáris ülések, sport- és kulturális programok, termelői vásár várja az érdeklődőket.
| 2024. máj. 6. hétfő 19:15 | Keszthely
A hagyományoknak megfelelően a Festetics-kastély parkjában búcsúztak a georgikonosok az egyetemtől.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
10:45
MMA film
11:37
Hargita TV
11:57
Savaria Filmfesztivál
12:00
Képújság
18:00
Egy csipetnyi szó
18:34
Zalai krónika
18:49
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
Savaria Filmfesztivál
20:36
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.