Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Csülökparádé és kolbászfesztivál
2025. aug. 8. péntek | Keszthely
Csülökparádé és kolbászfesztivál
Csütörtök este megnyitotta kapuit az első Csülökparádé és kolbászfesztivál a Balaton-parton Keszthelyen. A hagyományos ízek mellett csülökből készült ételek széles választéka, gyermek és szórakoztató programok, zenei élmények várják a látogatókat még három napon át.

Ismét megtelt a Balaton-part kikapcsolódni, szórakozni vágyókkal. Egy új fesztivál program teszi négy napon át színessé a mindennapokat Keszthelyen. Első alkalommal rendezik meg a Csülökparádé és kolbászfesztivált. A gasztronómiai fesztiválok komoly turisztikai vonzerőt jelentenek a világ minden részén. A négynapos program szervezőinek is az a célja, hogy az augusztusi napokat élményekkel pörgessék fel. Gasztronómiakínálatban nincs hiány. Finomabbnál finomabb ételek kínáltatják magukat. Régi receptek alapján készült csülök pékné módra vagy pörköltnek, de az újdonság erejével ható pitában is kínálnak sült csülköt. A nagyszerű hagyományos ízekhez jó tanácsot is kaphat a vendég."Azt nem mondom, hogy gyors,mert a csülöknek nagyon sok ideig kell főnie,és ugye ezért is csináltunk csülökfesztivált, mert otthon azért húsvétkor készítjük el, akkor is több napig szellőztetjük a házat az isteni csülökillat miatt amit, mondjuk, mi nagyon szeretünk. Ezt azért sokkal szívesebben megveszik elkészítve, vaj puhán és ropogós bőrrel. Ugye – jeleztem is, hogy van fél csülkünk ropogós bőrrel- és gyakorlatilag mi szeretnénk segíteni a háziasszonyoknak és ezzel, hogy megcsináltuk ezt a kis rendezvényt, hogy ne felejtsük el mellette azért a kolbászt."- mondta el Mészáros András főszervező.

A gasztronómia szerelmesei különleges csülkös fogásokat és házi ízekben kolbászokat is  kóstolhatnak. A kézzel és szívvel töltött házikolbász receptje minden tájegységen más. A megszokott ízekhez jó alapanyag kell, vallja a rendezvény szakácsa is."Nagyon fontos az őrölt paprikának a minősége, ill. a fűszereknek az aránya. Köménymag, só, bors, fűszerpaprika. Nagyon fontos, hogy milyen arányban van, ill. saját zsírjában kell sütni a kolbászokat. Nem kell semmilyen olaj, semmilyen zsiradékot hozzáadni. Illetve a hús-zsír arány fontos. Általában nálunk 70-30% és akkor ez adja az igazi ízét a kolbásznak."- adott tájékoztatást Izsó Barnabás.

Az új fesztivált és vendégeit köszöntötte a város nevében Szántó András.  Az önkormányzati képviselő egyebek között hangsúlyozta, hogy nagy öröm a város számára a több napos program és szórakozási lehetőség. A vendégeknek pedig külön öröm, hogy a Keszthelyi-öbölben árvaszúnyogoktól mentesen tölthetik el az estét. Szántó András beszélt a rendezvény jelentőségéről is."Keszthely városában a turizmus jelentős gazdasági ágazat, ezért nagyon fontosnak tartjuk, hogy minden hétvégén legyen a szezonban rendezvény. Valamint szezonon kívül a vendégek elcsábítására, ide vonzására legyenek rendezvények. Mind a Balaton-parton, mind pedig fönt a városban, a városközpontban. A Sétáló utcán, oda visszavigyük az életet szezonban és szezonon kívül. Ezen dolgozunk jelenleg is."- mondta el Szántó András.

A fesztiválon helyet kapnak a magyar kézművesek portékái, a jó borok és kézműves sörök is. A családokra és a legkisebbekre is gondoltak. Mini vidámpark, pónicikli, a kerekes póni és zebra is várja a gyerekeket. A fesztivál naponta délben nyitja meg kapuit és késő estig  a gasztronómiai élmények mellett zenei és szórakoztató programok várják a vendégeket.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

XI. Évfolyam 14. Szám
Megjelenés: 2025. július 25.
10:15
Keszthelyi Szemmel
10:45
Savaria Filmfesztivál
11:25
Savaria Filmfesztivál
11:52
Savaria Filmfesztivál
12:00
Képújság
18:00
18:30
Kukkantó
18:54
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
A Keszthelyi Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.