Vidám, felszabadult hangulat. Közösségek, baráti társaságok. Már az első napon ez jellemezte a jubileumi sörfesztivál hangulatát a parti sétányon. A kézműves és hagyományos sörök sokszínűsége mellett külföldi italokat is kóstolhatnak a vendégek."Az igazi sör akkor jó, hogyha jó meleg van,jó a társaság és világos sör,olasz. Moretti, Peroni, ezeket kedveljük, jó társaságban, jó helyen."- mondta Veres Richárd.
A sörökhöz illő ételek, szalámik, kolbászok, házi finomságok, street food ételek is kínáltatják magukat a Keszthelyi Sörfesztiválon. A rendezvény remek alkalom arra is, hogy a város nevezetességeinek látogatásán és a strandoláson túl szórakozzanak a turisták."Nagyon finomak a sörök. Bács megyéből érkeztem, Dusnokról jöttünk ide hajóval, nagyon élvezzük és nagyon finom a sör."-nyilatkozott Szilágyi János.
A sörfőzdékben nem zárkóznak el az érdeklődés felől sem. Aki szeretné, megtudhatja, mitől kedveltek a kézműves sörök."Egészen más a gyártási technológia. Amíg egy nagyüzemi sörben azért ott 100 ezer meg 200 ezer hl-es erjesztések vannak, a gyártásuk itt kisebb. Eleve mi nem aromával dolgozunk, hanem a gyümölcsvelővel érleljük meg a gyümölcsös sört és ettől lesz sokkal zamatosabb és finomabb."- adott tájékoztatást Molnár György.
A sörfesztivált a kezdetektől a Balaton partján rendezik meg, ez még vonzóbbá teszi a programot."Nagy dolog és egyúttal szeretnénk megköszönni a látogatóinknak,hogy tíz éve a fesztiválunkat választják és az egész országból érkeznek ide a Keszthelyi Sörfesztiválra. Célunk az volt, hogy rendezvényekkel foglalkozunk,rendezvényt szervezzünk és, hogy meghekkeljük egy picit a Balatonban azt, hogy mindenhol- mert ugye egy történelmi borvidéken vagyunk- sörfesztivált szerettünk volna szervezni és az elsőnél azért izgultunk, hogy meg lehet-e valósítani."- mondta a szervező,Kócsián László.
Vasárnap estig gyermekprogramok és koncertek is biztosítják a szórakozást és a jó hangulatot a 10. Keszthelyi Sörfesztiválon.
Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió