Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Országos toborzókampányt indított a Magyar Honvédség
2023. feb. 17. péntek | Keszthely
Országos toborzókampányt indított a Magyar Honvédség
És te készen állsz? Ez a szlogenje a Magyar Honvédség legújabb toborzókampányának. A program most elsősorban a fiatalokat célozza, hiszen kiemelten fontos a hazai katonai állomány fiatalítása, amely lehetővé teszi, hogy egyre több jól kiképzett ifjú kerüljön parancsnoki pozícióba.

A Magyar Honvédség több életpálya modellt is kínál a katonaság iránt érdeklődőknek. A jelen kampányban elsősorban a fiataloknak szeretnének bemutatkozni, és megismertetni velük a honvédség kínálta lehetőségeket. A kampányba nem csak az tud becsatlakozni, aki munkahelyet keres, a felsőoktatásba jelentkezőknek is alternatívát. Ezért plusz pontokat kaphatnak a felvételin, és később akár hivatásos, akár szerződéses formában folytathatják a karrierjüket.   

„Több szálon próbáljuk a fiatalokat megszólítani. Próbáljuk azokat, akik munkalehetőséget keresnek, és próbáljuk azokat is, akik egyébként továbbtanulásban gondolkodnak, de érdeklődnek a Magyar Honvédség iránt. Nekik az ÖKSZ programunk, amit így hívunk rövidebb nevén, tehát az Önkéntes Katonai Szolgálat szól. Ez egy katonai felkészítés, egy katonai képzés, tulajdonképpen egy ismerkedés a Magyar Honvédséggel. Az ő számukra azért lehet ez különlegesen érdekes, mert itt a továbbtanulásukhoz szükséges pontokhoz a Magyar Honvédség hozzájárul.” - tájékoztatott Ferge László, a 20. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda vezetője.

A Magyar Honvédség az elérhető pályamodell és az azt választók kilátásai mellett az eszközparkjával is szeretné megismertetni a fiatalokat. A szervezethez folyamatosan érkeznek a különböző high-tech harci járművek, fegyverek, helikopterek és egyéb eszközök. Természetesen ezek használata komoly felkészültséget igényel, de az ehhez szükséges ismereteket is meg lehet szerezni a honvédség kötelékében.

„Jól kiképzett, feladatukat ismerő, megfelelően felszerelt, elszánt, magas morálú, magabiztos, fizikailag is fitt, nyelveket beszélő magyar fiatalokra van szükségünk. Lépjünk szövetségre, és dolgozzunk együtt a jövőben. Csatlakozzanak ahhoz a magyar haderőhöz, amelyet most építünk.” - emelte ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

A toborzókampány megnyitóján elhangzott, hazánknak egy megfelelő, elrettentő erőt felmutatni képes, komoly és tiszteletreméltó hadseregre van szüksége. A honvédség iránt egyébként is nagy az érdeklődés. Már az általános iskolások körében is népszerű a kadétprogram, de az egységes alapkiképzést is sokan végzik el. 

„Amikor az alakulatokkal közösen vonulunk a gyakorlótéren, a lőtéren, a reptéren vagy misszióban, szinte csak elégedett katonával találkozunk. Jöjjenek és próbálják ki.” - tette hozzá Dr. Ruszin-Szendi Romulusz, a Honvéd Vezérkar főnöke.

A programra az iranyasereg.hu oldalon lehet jelentkezni. Az érdeklődők itt minden fontos információt megtalálnak a toborzással kapcsolatban. Emellett természetesen a keszthelyi, nagykanizsai és zalaegerszegi toborzópontokat személyesen is fel lehet keresni.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. ápr. 17. szerda 19:15 | Keszthely
Megkezdte a toborzást a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
| 2021. júl. 15. csütörtök 15:16 | Keszthely
188 speciális önkéntes területvédelmi tartalékos katona állt szolgálatba Zala megyében.
| 2021. jún. 21. hétfő 16:11 | Keszthely
Elismerték televíziónk katonai toborzás terén nyújtott munkáját.
| 2024. máj. 29. szerda 19:15 | Gyenesdiás
A Magyar természetvédők Szövetségének biodiverzitást megörző kampányához csatlakozott a NABE.
| 2024. ápr. 29. hétfő 19:15 | Keszthely
A jelöltek, illetve a szervezetek bemutatkozását május 13. és 31. között sugározza televíziónk.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.