Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Tegyük meg az egészségért! – sétaprogram Keszthelyen
2024. okt. 23. szerda | Keszthely
Tegyük meg az egészségért! – sétaprogram Keszthelyen
A hétvégén rendezték meg a “Séta az egészségért” programot. 2010-től a Keszthely Város Sportjáért és Oktatásáért Egyesület szervezi a rendezvényt, melynek célja, hogy felhívják a figyelmet a egészséges életmód fontosságára. A gyaloglás egyszerű, de közösségépítő ereje hatalmas – egy olyan mozgásforma, amihez bárki csatlakozhat.

2002-ben indult egy kezdeményezés, amelynek célja, hogy minél több embert ösztönözzön az egészséges életmódra – ez a “Séta az egészségért”. Idén a Helikon Emlékmű volt a találkozási pont. Innen indult a csapat a Balaton partjára. Rácz Józsefné rendszeresen részt vesz a sétákon: "Minden évben megismételjük ezt a jó kis programot. A mozgás nagyon fontos az ember életében. Igaz, hogy a hétköznapokban inkább autóval közlekedünk, de ez a nap arról szól, hogy végigsétálunk a Balaton parton. Nagyon jó együtt lenni. Igaz, hogy nagyon kevés ember jött össze, úgyhogy nagyon sajnálom, mert nem ekkora létszámmal szoktunk ebben az eseményben részt venni. Szoktak jönni fiatalok, iskolákból, egyéb intézményekből."

Az évek során a résztvevők száma változik, de a lelkesedés és a közös élmény állandó marad. A séta lehetőséget ad arra, hogy eltérő élethelyzetű emberek is találkozzanak és megismerjék egymást. Egy ilyen esemény nem csak a mozgásról, hanem a társadalmi kapcsolatokról is szól. "Nagyon fontos, hogy egymást megismerjék, tudjanak egymás problémájáról. Nem mindenki veleszületett betegséggel vagy állapottal van. Van, aki szerzetten akár balesetből, akár betegségből eredően. Ők másképp élik meg egyébként, akik szerzetten vannak. Aki azzal születik - akár a látásával, akár a mozgásával van probléma -, ő bele tud illeszkedni, bele tud nőni abba az állapotba, amibe született" - mondta el Nemes Klára, a Keszthely Város Sportjáért és Oktatásáért Egyesület szakosztályvezetője.

A séta lehetőséget adott arra, hogy a résztvevők közösen éljék meg a mozgás örömét, függetlenül attól, hogy ki milyen egészségi helyzetben van. Az esemény célja az is, hogy megértsék: mindenkinek más kihívásokkal kell szembenéznie, de a közös aktivitás hidat épít ezek között. Baracsi József családosan vett részt a programon: "Azért szoktunk lejönni ide, hogy egy nagy sétát tegyünk ilyen szép időben. Az embernek a szervezete... idősebbek vagyunk, és ezért egy kis séta az nem árt. Ilyen szép időben főleg. A feleségem is itt van, családosan, meg az unokáim. El szoktunk jönni minden évben."

A sétaprogram nem csak az egészségről szól, hanem arról is, hogy a résztvevők együtt legyenek, egymásra figyeljenek. Ez egy olyan közösség, ahol mindenki helyet talál – akár kerekesszékkel, akár bottal, akár segédeszköz nélkül.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2024. ápr. 4. csütörtök 19:15 | Keszthely
15 órakor kezdődik a másfél órás kirándulás.
| 2024. feb. 22. csütörtök 19:15 | Keszthely
A Séta az egészségért programmal csatlakozott a magyar parasport napjához a KESOTE.
| 2023. nov. 20. hétfő 16:32 | Keszthely
Szent Erzsébetről és az Árpád-házi szentekről emlékezett meg a KÉSZ helyi csoportja.
| 2023. okt. 24. kedd 16:08 | Keszthely
Közös sétára invitálta idén is az érdeklődőket a KESOTE.
| 2023. okt. 12. csütörtök 15:09 | Keszthely
A Világ gyalogló (hó)naphoz csatlakozott a Helikon Liget Egyesület.
11:15
Diagnózis
11:54
Savaria Filmfesztivál
12:00
Képújság
18:00
Vajtó és a világ
18:51
Sporttárs
19:24
Hargita TV
19:43
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Vajtó és a világ
21:51
Sporttárs
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.