Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Őszi programkavalkád a Goldmarkban
2024. okt. 21. hétfő | Keszthely
Őszi programkavalkád a Goldmarkban
A jól ismert programokkal és újdonságokkal várja a közönséget ősszel a Goldmark Károly Művelődési Központ. Elindulnak a bérletes előadások és a szakkörök, a könnyed műfaj kedvelőire is gondoltak, és megrendezik a nagysikerű Márton napot és a bormustrát is. Emellett számos kiállításra és ismeretterjesztő előadásra kerül sor.

Október 23-án az 1956-os forradalomra emlékezik az ország. Keszthelyen is megszervezik a városi ünnepséget, amely ezúttal egy napos lesz. Az előesti fáklyás felvonulás helyett a megemlékezést követően vonulnak át a Georgikon épületén lévő emléktábla koszorúzására a résztvevők. Folytatódnak a szakköri foglalkozások a Goldmarkban, november 8-án az idén 50 éves kerámia szakkör kiállítását nyitják meg. Ezen a héten indul a bérletes előadások új évada, a felnőtt közönség elsőként a Turay Ida színház darabját láthatja, a gyerekek pedig a Holle anyót. Novemberben műsorra tűzik a Tartuffe-ot, ezúttal egy harmadik előadással is készülnek kifejezetten a fiataloknak.            

„Nekünk nagyon fontos, hogy a gyerekelőadások után a középiskolások is maradjanak meg színházba járó, kultúrafogyasztó fiataloknak, úgyhogy nagy szeretettel várjuk őket, illetve a seniorokat, nekik kínáljuk még ezt egy kedvezményes áron. Szintén újdonságnak számít, hogy az őszi szünet alatt rendkívül érdekes összeállítással készültünk a gyerekeknek, családoknak, kreatív programokkal. Ebben lesz kézműveskedés, lesz tanulási módszertan, sakk alapok, úgyhogy nagy szeretettel várjuk őket.” - tájékoztatott Stadler Tímea Kinga, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója.

Újdonság a repertoárban, hogy negyedéves gyakorisággal elindul a Hétköznapi hőseink című programsorozat. Ebben olyan keszthelyi vagy környékbeli közéleti személyiségek mutatkoznak be, akik kiemelkedőt alkottak. November 11-én szervezik meg a Márton napi lámpásjárást, amelybe az idén szeretnék jobban bevonni a civil szervezeteket. A menet ezúttal is a kastélyból indul, a Fő téren pedig szeretetvendégség várja a résztvevőket. November 30-án lesz a bormustra, ezt elsősorban a szűk költségvetés miatt kellett átalakítani úgy, hogy a rendezvény minősége ne csorbuljon.      

„Ezen a bormustrán csak magyar fajták jelenhetnek meg, illetve magyar keresztezésből származó fajták. Ezek fognak itt megjelenni, körülbelül 100 tétel, ebből a 100 tételből természetesen fajtaazonosság majd lesz, de az eltérő termőtáj, az eltérő pincés gazda, az eltérő klimatikus körülmények mind-mind a bornál egy különlegességet hozhatnak elő. Mellette ne is beszéljünk azokról a fajtáinkról,  amelyek kimondottan sokszínűek.” - tette hozzá Dr. Brazsil József, a Da Bibere Zalai Borlovagrend elnök-nagymestere.

A sajtótájékoztatón elhangzott, Frittmann János, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke volt a szervezők segítségére abban, hogy minden borrégióból érkezzenek nedűk a rendezvényre. Stadler Tímea Kinga elmondta azt is, a Márton napot és a bormustrát egy rajzpályázattal kötik össze, a Szent Márton napra beérkező rajzokat a bormustrán fogják elárverezni.      

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. okt. 21. hétfő 19:15 | Keszthely
Egy pályázatnak köszönhetően szervezett teraszkoncerteket a Goldmark Károly Művelődési Központ.
| 2023. feb. 6. hétfő 11:21 | Keszthely
Oroszország szépségeit mutatták be a Világjáró Klub februári programján. Szijártó Zsófia.
| 2022. dec. 15. csütörtök 17:18 | Keszthely
December 15-el a dolgozók átköltöznek a Kossuth Lajos utcai épületbe.
| 2022. aug. 19. péntek 18:17 | Keszthely
Pénteken tartottak utoljára közös kikapcsolódást a táborlakók.
| 2022. jan. 13. csütörtök 14:17 | Keszthely
A körülményekhez képest sikeresnek értékeli a 2021-es esztendőt a művelődési központ vezetése.
00:00
Képújság
06:00
Hargita TV
06:21
06:23
Kukkantó
06:46
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2024
08:15
Diagnózis
08:54
Savaria Filmfesztivál
09:00
Hargita TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.