Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Népszerű a tárgyalkotó tábor
2024. júl. 24. szerda | Keszhely
Népszerű a tárgyalkotó tábor
A Goldmark Károly Művelődési Központ több lehetőséget biztosít a gyermekek nyári táboroztatására. A tárgyalkotó tábor az egyik népszerű szabadidős lehetőség, ahol minden korosztály megtalálja a számítását kreativitása kibontakoztatásában. Az idei táborba több külföldi gyermek is jelentkezett.

Hugó 11 éves. Társainak azt mutatja, hogy egy új ábrázolási technikát valósított meg a rajzlapon. A nyári szünetben érkezett Keszthelyre és délelőtti kikapcsolódásként beíratták a tárgyalkotó táborba."Spanyolországból jöttem. Jöttem nyaralni a mamámhoz és nagyon szeretek rajzolni, s amikor mondta anyukám meg apukám, hogy jövünk ebbe a táborba,akkor nagyon vártam már, mert szeretek nagyon rajzolni meg láttam sok videót és szeretném kiadni, hogy mit tudok,és itt adnak mindenféle anyagokat és akkor tudom csinálni, amit láttam és megtanultam."- mondta Németh Hugó.

A szünidő alatt a gyerekek a kreatív táborban több technikával is megismerkednek. Figurákat készítenek, fantáziájukat megjeleníthetik rajzokon és ajándéktárgyakat készítenek. Minden nap más-más alkotói tevékenységet végeznek. "Első napon papírral dolgoztunk- itt ami látható a háttérben -kollázs technikával. Ezt ötvöztük mindenféle textillel, gumidekorral, filccel, mozgó szemekkel, pipa piszkálóval, mindenfélével amivel lehet. De arra mindig igyekszem figyelni, hogy a gyerekek elengedhessék a fantáziájukat. Viszont a megfelelő ízlés határain belül maradjunk. Megtanulnak már első napon bánni ezekkel az anyagokkal, az eszközökkel is. Ami még nagyon fontos! Én hozok mindig ötleteket –inkább így nevezem, nem mintának- de ráhagyom a gyerekekre, ha máshoz van kedvük, akkor mást csináljanak."- adott tájékoztatást Tóth Adél táborvezető.

Az alkotó helyiség mellett levendulát morzsolnak a gyerekek. A virágot összekeverik szivaccsal és kis illatpárnákat varrnak. Óvatosan bánnak az ollóval, tűvel. Közben készülnek az új képek. Szívesen rajzolnak, használják a filctollat. Az elkészült munkákat a tábori nap végén hazaviszik.A táborvezető naponta megbeszéli a gyerekekkel a következő foglalkozás témáját. Újrahasznosítják az otthon található, kidobásra szánt anyagokat.  Ceruzatartót, asztali díszt és ajtótámaszt készítenek. A kicsik újabb ötleteket valósíthatnak meg. A gyerekek számos újdonsággal ismerkedhetnek meg, a szülőknek nagy segítség a szünidei tábor. "Változatos táboraink vannak. A mozgásformától elkezdve a tánctáborig, a különböző kreativitást szerető gyerekeknek gondoltunk tábort. Tárgyalkotó tábor, korongozó tábor,agyagozó tábor, tűzzománc tábor. Van népmese táborunk ill. játszószínházas táborunk és ezek, hogy esetleg hasonló tematikájúak. A napirend úgy van kialakítva, hogy megnézzük, hogy melyik korcsoportnak. Van amelyik 4-8 éveseknek szól,valamelyik 6 évtől nagyobbaknak. A legnépszerűbb táboraink évek óta – és ebben nincs változás- az agyagozó és a korongozó tábor."- mondta el a GKMK igazgatója, Stadler Tímea Kinga.

A jól kiválasztott tábornak több előnye is van . A gyermek olyan tevékenységet végezhet, ami érdekli és nyitottabb lesz az új ismeretekre. A táborokban megszerezhető tudás pedig a gyerekek számára a jövőben is hasznos lehet. A Goldmark Károly Művelődési Központban augusztus 18-val zárul a táboroztatás.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.