Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A gyermekorvosi ügyelettől a Bujtor István Filmfesztiválig
2024. júl. 19. péntek | Keszthely
A gyermekorvosi ügyelettől a Bujtor István Filmfesztiválig
A gyermekorvosi ügyelet, bölcsődeépítés és pályázatok is napirenden voltak a keszthelyi képviselő-testület pénteki ülésén. A rendkívüli tanácskozásra halaszthatatlan döntések miatt volt szükség, hogy biztosítsák a város működését és a jövőbeni feladatokat.

Június 1-től indult úja hétvégéken és ünnepnapokon a gyermekorvosi ügyelet Keszthelyen. Korábban csak Zalaegerszegen volt ellátás. Az Országos Mentőszolgálat csak augusztus 31-ig kívánja fenntartani az ügyeletet. Az ellátás folyamatossága érdekében a keszthelyi önkormányzat saját forrást biztosít, hogy egész évben legyen ügyelet.

„A gyermekorvosi ügyelethez az önkormányzat 4,3 millió forintot tartalékol és természetesen várjuk majd a többi önkormányzatnak is az ebbe való hozzájárulását” - mondta Manninger Jenő polgármester. 

A működéshez szükséges fedezet éves szinten 12-13 millió forint. A keszthelyi önkormányzat számít a többi érintett település hozzájárulására. 

Lezárult a közbeszerzési eljárás a Kísérleti utcában épülő bölcsőde kapcsán. A legjobb ár-érték arányt biztosító ajánlatot a Terra Épker Hungária Kft. adta, így azt fogadta el a testület, név szerinti szavazással. Az önkormányzat 420 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a projektre. 

„A szerződéskötés után indítható az építkezés, tehát ha nem lesz kifogás, vagy egyéb jogi probléma, akkor két hét múlva a munkaterületen elkezdődik az építkezés és 2025-ben be is fogják fejezni” - tette hozzá a polgármester. 

A TOP plusz pályázatokkal kapcsolatban is döntéseket hoztak a képviselők. Két pályázat előkészítése befejeződött, így azokat be lehet nyújtani.

Manninger Jenő elmondta:„A Lovassy – Apát utcai kereszteződés körforgalma és a környező területen parkoló építéséről kerül be egy pályázat, illetve a Balaton Színház fogadóterének a bővítéséről. Ezeket a projekteket már korábban ismertettük, de most konkrétan a pályázati beadáshoz járult hozzá a testület. Amennyiben a pályázatot támogatni fogják, akkor a következő testület fogja kidolgozni már a részleteket.” 

A Balaton-part tervezési folyamatát lezárják. A labdarúgó pálya helyén épülő korzó, strandbővítés és épületek engedélyes tervei elkészültek – mondta el Manninger Jenő polgármester. Ha rendelkezésre áll az EU-s forrás, el lehet kezdeni a munkálatokat. 

Napirendre került az augusztus 22-25-re meghirdetett Bujtor István Filmfesztivál. A szervezők elestek egy a költségvetésükbe kalkulált pályázati forrástól, ezért az önkormányzathoz fordultak, hogy az eddigi 15 millió forint felett további 8 millió forinttal támogassák a programot. 

„Ezt a testület többsége nem szavazta meg egyelőre, hanem javasolta, hogy további tájékozódás után egy rendkívüli ülésen támogassuk. Én magam részéről, mint polgármester támogattam ezt és fontosnak is tartom. Azt gondolom, hogy ez egy jelentős ügy, hogy a Bujtor István Filmfesztivált Keszthelyen tudnánk megrendezni. Nem tartom szerencsésnek, hogy ennek a megrendezését veszélyeztetjük, még akkor is ha ez nem az önkormányzat hibájából történik. Vissza fogunk rá térni két héten belül” - szögezte le Manninger Jenő. 

Manninger Jenő levelet írt a Balaton-parti szállodák és ingatlanok tulajdonosainak.  Kezdeményezte, hogy a központilag engedélyezett stégeket úgy alakítsák ki, hogy azokat a keszthelyiek is használhassák. A polgármester kezdeményezte, hogy a felújított és kiadható önkormányzati lakások listáját közzétegyék a város honlapján. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

| 2024. máj. 23. csütörtök 19:15 | Keszthely
A Helikon park kivitelezője is indulni akart az eljáráson.
| 2023. okt. 26. csütörtök 17:09 | Keszthely
Csütörtökön tartotta októberi soros ülését a keszthelyi képviselő-testület.
| 2023. szep. 28. csütörtök 15:50 | Keszthely
Csütörtökön tartotta szeptemberi soros ülését a keszthelyi képviselő-testület.
| 2023. jan. 26. csütörtök 17:36 | Keszthely
Ülésezett a keszthelyi képviselő-testület.
| 2022. júl. 28. csütörtök 15:16 | Keszthely
Rendkívüli testületi ülést hívott össze a keszthelyi önkormányzat a nyári szünet alatt is.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
06:00
Kukkantó
06:24
Göcsej Filmfesztivál
06:34
06:36
Hargita TV
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2023
08:15
Diagnózis
08:50
Göcsej Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.