Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Rászorulók és adományozók találkoztak
2024. júl. 2. kedd | Gyenesdiás
Rászorulók és adományozók találkoztak
Ismét találkoztak a rászorulók és a támogatók egy jó hangulatú pikniken Gyenesdiáson a Nagymezőn. Az Egész Évben Adni Jó Alapítvány szervezésében számos programon vehettek részt a családok. Az ország több településéről érkeztek a rendezvényre, melyen 369 ezer forint gyűlt össze.

Egy németajkúakból álló együttes adott koncertet a programon. A zenekar direkt erre az eseményre állt össze, mert úgy érezték, nekik is segíteniük kell a magyar családoknak. Különböző stílusú zenékből állították össze repertoárjukat, hogy mindenkinek mosolyt tudjanak csalni az arcára. A rászorulók nemcsak a környékről érkeztek. A Vas család például Pécsről jött el egyhónapos babájukkal, Hannával. 

„Nagyon színvonalas, azt kell, hogy mondjam, hogy mindenre gondol a Melinda. Úgyhogy itt az étkezéstől kezdve a gyerekeknek a játszósarok, a légvár, a bohóc, a lufihajtogatás. Nagyon színvonalas, amit a Melinda nyújt itt minden évben. Második éve vagyunk itt fenn Gyenesdiáson és én csak jót tudok mondani.” - mondta el Vasné Horváth Zsanett.

Számos állomás várta a gyermekeket. Megnézhették a Keszthelyi Vízimentők motorcsónakját, mentőmellényeit, beállhattak a kormány mögé. Tuningolt autóval is mehettek egy kört, de különleges hajfonatokat is készíttethettek, kreatívkodhattak. Természetesen a frissítők sem maradhattak el a nagy melegben. 

„Azért tartjuk a legfontosabbnak ezt, hogy itt az adományozók és az adományozottak találkozzanak egymással. Az adományozók lássák, hogy amit ők adnak, segítenek így az egész év folyamán, azt lássák, hogy hova megy. Milyen családokhoz kerül ez az adomány, kinek tudnak ők legjobban segíteni. Illetve az adományozottaknak pedig egy alkalom arra, hogy kiszakadjanak a mindennapokból, itt legyenek együtt, ismerkedjenek, beszélgessenek, jól érezzék magukat.” - fogalmazta meg Dongó Árpád István, az Egész Évben Adni Jó Alapítvány kuratóriumi tagja.

Pusztai Melinda, az alapítvány kuratóriumi elnök, már 15 éve pártfogolja a családokat. Jelenleg több mint 100 rászorulón, és 20-25 intézményen segít. Hívószavára rengetegen mozdulnak meg, ki, amivel tud, támogatja munkáját. 

„Azt hiszem, hogy a legfontosabb, amit szeretnék én elmondani, hogy ez a nap, amit most itt látunk, ugye attól függetlenül, hogy ballagások vannak és kevesebben vagyunk, de nagyon szeretném kifejezni a hálámat az összes segítőnek. Mert ugye mivel többen visszamondták, így akik itt voltak velem, kétszer annyit pörögtünk, hogy minden meglegyen, mire megjönnek a rászorulók, megjönnek az adományozók. És hatalmas köszönetem mindenkinek, aki felállt e mellé az ügy mellé.”

Az adományozók a kihelyezett becsületkasszáknál tudtak segíteni. A befolyt összeget a gyermekek nyári étkeztetésére fordítják. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. már. 13. szerda 19:15 | Keszthely
Ingyenes jogi tanácsadást nyújt a rászorulóknak egy keszthelyi ügyvédi iroda.
| 2024. júl. 12. péntek 19:15 | Keszthely
Az első állomásuk Keszthelyen volt, ide pénteken délelőtt érkeztek.
| 2023. dec. 20. szerda 15:14 | Keszthely
Rászoruló gyermekeket szeretnének megajándékozni.
| 2023. dec. 7. csütörtök 17:40 | Keszthely
Kétmillió forint értékben ajánlott fel tartós élelmiszert a rászorulóknak egy keszthelyi vállalkozás.
| 2023. nov. 17. péntek 17:53 | Keszthely
Katolikus Karitász: Készíts angyalbatyut egy nehéz sorsú gyermeknek!
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
A szomszéd vár
18:29
Zalai krónika
18:44
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
Aggódunk!
20:37
Savaria Filmfesztivál
21:00
A szomszéd vár
21:29
Zalai krónika
21:44
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.