Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Sütni jobb!
2024. jún. 27. csütörtök | Zalaszentlászló
Sütni jobb!
Hátrányos helyzetű gyermekeket táboroztatnak a zalai rendőrök. A Sütni jobb! elnevezésű programban harmadik éve nyújtanak élményeket az állami gondozott fiataloknak. A 16 gyerekkel édességeket sütnek és kirándulnak is a rendőrök. A fő cél a bűnmegelőzés.

Baráth Zsófia másodszor táborozik a rendőrség bűnmegelőzési programjának táborában. Lakásotthonban él, ott találkozott először a Sütni jobb! elnevezésű akcióval. 

„Engem ez tett boldoggá, hogy süthetek és örülök, hogy a Veráék eljöttek hozzánk sütni tanítani minket. Annyira boldoggá tett, hogy a szakmám után szeretnék cukrász is elvégezni.”

A rendőrség év közben is szervez élménysütéseket állami gondozott gyerekeknek Sznopek Veronika rendőr főhadnaggyal, az egyik kereskedelmi televíziócsatorna gasztroreality győztesével. A cél, hogy közelebbi kapcsolatba kerüljenek a fiatalokkal és hasznos bűnmegelőzési tanácsokkal lássák el őket. A táborba azok a gyerekek jöhettek, akik év közben is sütöttek és jó volt a magaviseletük, például nem szöktek el a lakásotthonukból. 

A gyerekekkel nem csak sütnek. A sok szabadidős program egyike a dog dancing bemutató volt. Ezt tartják a kutyázás magasiskolájának, amikor az eb zenére, szinkronban mozog a gazdival. Gratzer-Sövényházy Edit és Varga Katalin dog dancing versenyzők a felelős állattartásról is megosztották ismereteiket a gyerekekkel. 

„Az a legnagyobb küldetésünk, hogy a gyerekekkel megismertessük a kutyákat, a velük való kommunikációt és hogy leépítsük a kutyákkal kapcsolatos félelmeket. Nagyon jó, hogy ilyenkor közvetlen interakcióba kerülhetnek a kutyával. Szeretik nézni mindig a bemutatót is és lenyűgözi őket, hogy mennyi mindent tudnak a kutyák. De az igazi élmény, amikor megtapogathatják, vagy közvetlenül a közelükben van a kutya, vagy akár feladatokat kérhetnek tőle” - mondta Varga Katalin dog dnacing versenyző.     

A hátrányos helyzetű gyerekek június 24-28. között táboroznak Zalaszentlászlón. A programban élménypedagógiai módszereket alkalmaznak. Játszva tanulhatnak a fiatalok, mindemellett rengeteget kirándulnak. 

„Termálfürdőbe megyünk, Zalaszentgróton voltunk fürdőben, megyünk kirándulni a Balaton-partra. Ha az idő engedi fürdeni is fogunk, motorcsónakázni. Minden olyan dologban részt tudnak venni,a miben nem biztos hogy más gyereknek része van. Azt gondolom, hogy rendőr motorcsónakkal egy hétköznapi gyerek – ha csak nem esik baj a Balatonon akkor - nem tud utazni. A mi gyerekeinknek lesz erre is lehetősége” - mondta Tóth László, a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője.  

A tábort harmadik éve rendezi meg Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A programot a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatja. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 28. péntek 19:15 | Gyenesdiás
Gyenesdiáson rendezték az Országos Rendőr Mix Strandröplabda Bajnokságot.
| 2024. jún. 12. szerda 19:15 | Keszthely
Lezajlott a Közlekedik a család területi fordulója Zalaegerszegen.
| 2024. máj. 23. csütörtök 19:15 | Balatongyörök
25 éves jubileumát ünnepli a Balatongyöröki Rendőrőrs.
| 2024. máj. 21. kedd 19:15 | Balatongyörök
Megnyitották a nyári szezont Balatongyörökön
| 2024. ápr. 4. csütörtök 19:15 | Balatongyörök
A lakosság is tehet javaslatot, hol mérjenek az egyenruhások.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
08:00
Objektív
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:03
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
12:00
Képújság
18:00
18:30
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.