Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Az internet nem felejt!
2023. már. 23. csütörtök | Keszthely
Az internet nem felejt!
Az internet nem felejt! Erre hívták fel az ötödikesek figyelmét az internet veszélyei című előadáson a Fejér György Városi Könyvtárban. A Keszthelyi Rendőrkapitányságon is volt már arra példa, hogy netes zaklatás miatt kellett vizsgálódni. A megelőzés ebben az esetben is az egyik legfontosabb.

Számos kép és videó kerül ki percenként az internetre. Folyamatosan hatványozódik ezek elérése, rövid idő alatt akár több milliós megtekintéssel is bírhatnak ezek. A közösségi médiafelületek segítik is terjedésüket. Sokan azonban még mindig nem gondolnak abba bele, hogy egy-egy meggondolatlan megosztással mit indíthatnak el. Az internet ugyanis nem felejt, a felkerült dokumentumokat szinte lehetetlen teljesen eltűntetni.

Az internet veszélyeiről tartott előadást a diákoknak Sváb Erika őrnagy. A diákok figyelmét a közösségi oldalak veszélyeire hívta fel, valamint arra, hogy mit kell tenni, ha ismeretlenek írnak rájuk. Az is nagyon fontos, hogy engedély nélkül soha nem osszanak meg egymásról semmit

„Mert azzal bánthatjuk egymást lelkileg és ez nagyon rossz lehet nekik. És rosszabb dolgok is lehetnek belőle, hogy mondjuk a rendőrség megbüntet valamiért.” - mondta el Szabó Rebeka.

A tanulóknak arra is felhívták a figyelmüket, hogy előfordulhat, hogy társukat bántják valamiért. Ha úgy tapasztalják, hogy nem olyan, mint máskor szokott lenni, ajánlják fel segítségüket és szóljanak másoknak is.

„Ne bántsunk másokat és ne adjunk ki olyan információkat másoknak, amikkel magunkról rosszat vagy másoknak rosszat tennénk.” - osztotta meg Nagy Ádám.

Az előadás az Internetfiesta nevű országos rendezvény része volt. A rendőrség fontosnak tartja, hogy minél korábban felhívja a diákok figyelmét a rájuk leselkedő veszélyekre.

„Szeretném felhívni a szülők figyelmét, hogy figyeljenek oda gyermekeiknek a számítógépére, telefonjára, ellenőrizzék, hogy milyen barátokkal beszélgetnek, kik azok, akikkel játszanak, mert sajnos nem tudhatjuk a mai világban, hogy kik állnak a játék másik oldalán. Ezzel is meg tudjuk előzni a gyermekeknek bármiféle sérelmét, problémáját, hogy ne okozzunk nekik sérülést ebben az internetes világban.” - ismertette Sváb Erika kiemelt bűnmegelőzési főelőadó.

A rendőr őrnagy arra is felhívta a figyelmet, hogy ha a gyermekek úgy érzik, hogy bántották őket, azonnal kérjenek segítséget a szülőktől, a pedagógusoktól vagy a rendőrségtől.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2022. már. 24. csütörtök 18:12 | Keszthely
Egy-egy megosztással, de akár kommenteléssel is követhetünk el bűncselekményt.
| 2024. aug. 16. péntek 19:15 | Keszthely
A négynapos hosszú hétvége miatt több településen rendeznek tömegeket megmozgató rendezvényeket.
| 2024. júl. 24. szerda 19:15 | Keszthely
A strandon is vigyázzunk értékeinkre – hívja fel a figyelmet a rendőrség.
| 2024. jún. 28. péntek 19:15 | Gyenesdiás
Gyenesdiáson rendezték az Országos Rendőr Mix Strandröplabda Bajnokságot.
| 2024. jún. 27. csütörtök 19:15 | Zalaszentlászló
Hátrányos helyzetű gyermekeket táboroztatnak a zalai rendőrök.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Savaria Filmfesztivál
06:56
Savaria Filmfesztivál
07:00
Savaria Filmfesztivál
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.