Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Az Én Keszthelyem - fotókiállítással indított a Civil Pódium
2024. máj. 29. szerda | Keszthely
Az Én Keszthelyem - fotókiállítással indított a Civil Pódium
Megnyílt „Az Én Keszthelyem” című fotókiállítás, melynek a Festetics-kastély ad otthont. A tárlat a Civil Pódium Egyesület bemutatkozó eseménye, melyen öt keszthelyi kötődésű fotóművész mutatja be saját szemszögéből a város szépségét. A szervezők elmondták, hogy közösségépítő céljuk van a továbbiakban.

Csik Ferenc szobra, a kastély parkja és a természet ereje is megjelenik a tárlaton. Antal Balázs, Bankó Zsolt, Konstantin Kashin, Mészáros Annarózsa és Szép Péter saját élményeikkel tarkított képekbe zárt történeteit ismerheti meg a közönség. 

„Az egyik képem Csik Ferencet ábrázolja. Keszthelyen ez az egyik kedvenc szobrom. Számomra ez egy nagyon-nagyon megkapó figura, az ő személye is. Van még az alléról egy kép, az teljesen egy borongós holdfényes fotó. Illetve a kutyás strand mellett van egy nagyon érdekes rész, ami televan mindenféle stégekkel, ami pont nem jellemző Keszthelyre. Illetve még a benti tárlaton, ott egy nagyobb kép van, ami pedig madarakat ábrázol. Azt gondolom, hogy ezek tipikus keszthelyi és balatoni képek.”

A művészek más-más szemszögből mutatják be azt a sokszínűséget, ami Keszthelyt jellemzi. Van, aki a részleteket emeli ki, más történetet mesél el, de megjelenik a fotókon a természet szépsége és ereje egyaránt.

„Egy kicsit más szemszögből mutatja meg, hogy milyen Keszthely, milyen a Balaton. Igazából a természet, a természet ereje, ez az, ami nekem a kedvenc témám, mert éjszaka, sötétben, viharban kevesen állnak ki, mégis csodálatos és egy teljesen más érzés ezeket fényképezni.”- mondta el Szép Péter.

A kiállítás létrejöttét az Emberi Erőforrások Bizottsága 200.000 forinttal támogatta. Csótár András is örömét fejezte ki az alkotások láttán. 

„Ez a kiállítás fontos számunkra hiszen egy olyan aspektusból mutatja be Keszthely különlegességeit, amelyet mi, akik akár már több mint 50 éve Keszthelyen élünk, újdonsággal tekinthetünk meg. Tehát nekünk is szépség és értékes újdonság. Valamint, és nem utolsó sorban érték számunkra az is, hogy ez a civil szervezet, a Civil Pódium Egyesület elindította a munkásságát.”

A fotókiállításnak metaforikus üzenete van: más szemszögből, más látásmóddal, de ugyanazokat a célokat, értékeket megmutatni. Ez a célja a nem rég alakult Civil Pódium Egyesületnek is, akik közösségépítő és értékteremtő filozófiát szeretnének közvetíteni, valamint részt venni a város közéletében. 

„Célunk, hogy eseményeinkkel, kampányainkkal, projektjeinkkel még vonzóbbá, élhetőbbé és színesebbé tegyük a várost és a régiót. Nem csak az idelátogatóknak, de a helyieknek is. Legyen az például kulturális, zenei, művészeti, közéleti tevékenység, turizmus, gasztronómia vagy sport. De akár említhetném az állat- és környezetvédelmet is, mint kiemelt tevékenységünket.” - fogalmazta meg Sziládi-Kovács Tibor, a Civil Pódium Egyesület elnöke.

A kiállított képeket egy hónapig nézheti meg a közönség. A tárlat befejeztével jótékony célt is szolgálnak, valamint továbbhordozzák értékteremtő üzenetüket is, hiszen egy részüket helyi intézményeknek ajánlják fel. A későbbiekben egy albumot is szeretnének készíteni, melyben még több fotón mutatják be a város értékeit. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2014. jan. 15. szerda 17:11 | Gyenesdiás
Egy éven keresztül több ezer balatoni emberhez jutott el a zöld gondolkodásra való ösztönzés.
| 2013. okt. 4. péntek 17:46 | Keszthely
Szeiler Gábor fotós valósította meg Varga Endre, zenész ötletét. Ismert embereket fotózott hangszerrel.
| 2024. jún. 24. hétfő 19:15 | Keszthely
A múzeumoké volt a főszerep szombaton
| 2024. ápr. 19. péntek 19:15 | Keszthely
Május 6-tól újra lesz szülészeti fekvőbeteg ellátás.
| 2024. már. 26. kedd 19:15 | Keszthely
A város jó gazdálkodásának köszönhetően van forrás, hogy a legrosszabb állapotban lévő utakat javítsák.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.