Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Kevesen igénylik az ingyenes kéményseprést
2018. nov. 27. kedd | Keszthely
Kevesen igénylik az ingyenes kéményseprést
A legnagyobb veszélyt a fűtési szezonban a kéménytüzek és a szén-monoxid mérgezések jelentik. Ezek többsége a kémények és fűtőberendezések rendszeres karbantartása és ellenőrzése mellett megelőzhetőek lennének. Mégis kevesen igénylik az ingyenes kéményseprő szolgáltatást. A katasztrófavédelem arra buzdítja a lakosságot, hogy éljenek a lehetőséggel.

2018. január elsejétől a családi házakban élők előre egyeztetett időpontra kérhetik a kéményseprést. Az ingyenes szolgáltatás igénylése nem kötelező, de a biztonság érdekében ajánlott. A társasházak esetén sormunka keretében végzi munkáját a kéményseprő, ez esetben kiértesítik a lakókat, hogy mikor fog érkezni. Ha nincsenek otthon a lakók, akkor még egy értesítés történik, ha akkor sem jár sikerrel a kéményseprő, akkor a lakónak kell megrendelnie az ingyenes szolgáltatást. A 1818-as telefonszám mellett a kemenysepres.kataszrofavedelem.hu oldalon lehet időpontot foglalni.A katasztrófavédelem adatai szerint a kényseprők minden évben több ezer, valamilyen veszélyt jelentő hibát tárnak fel a tüzelőberendezések és a kémények átvizsgálásakor.

„Továbbra is nagyon fontos lenne, hogy a kéményseprést, mivel, hogy egy ingyenes szolgáltatás, vegye igénybe mindenki. Ugyanis az elmúlt évek során azt mutatja a statisztika, illetve a kéményseprő kollégáknak az elmondása, hogy annak ellenére, hogy ingyenes a szolgáltatás a családi házak esetében is, nem mindenki él ezzel a lehetőséggel. Azonban nagyon fontos lenne, hogy nem csak a fűtési szezon előtt, hanem az év bármely napjában megrendelhetjük ezt az ingyenes szolgáltatást és éljünk ezzel az ingyenes lehetőséggel” - mondta Cseresznyés Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság  szóvivője. 

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hozzátette, az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy sok esetben nem élnek az emberek az ingyenes szolgáltatással, pedig az életük, vagy az otthonuk a tét. A kéményseprő kihívása mellett más módon is tehet az ember a biztonságért. Egy füstérzékelőt mutat Cseresznyés Dániel: "azért is fontos, mert a tűzeseteket már kezdeti fázisban jelzi ez a füstérzékelő és számos olyan tűzesetet tudnánk megelőzni, ami mondjuk éjszaka következik be, nem veszik észre az emberek, ugyanis egy nagyon picike füst esetében ez jelez az ott lakóknak és felhívja a figyelmét, hogy azonnal meneküljenek a lakásból. Fontos kihangsúlyozni, hogy ez a készülék közel 10 ezer forintba kerül, azonban 10 év a szavatossága, a gyártó annyit garantál, ha végig gondoljuk, évi ezer forintért garantálja a biztonságunkat ez a készülék.”

A Ne gyújtsa, gyűjtse kampány keretében most 26 ilyen készüléket osztanak ki a rászorulóknak a megyében a karitatív szervezetekkel együttműködve. A katasztrófavédelem fel is szereli a füstérzékelő készülékeket. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2022. aug. 9. kedd 16:06 |
Idén Zalában már 18 kéménytűznél kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak.
| 2021. okt. 14. csütörtök 15:37 | Keszthely
Minden hatodik lakástűz köthető a kémények nem megfelelő állapotához a szakemberek szerint.
| 2016. jan. 5. kedd 07:13 | Keszthely
Idén is ellátogatott a füstfaragó az új év első munkanapján a keszthelyi Polgármesteri Hivatalba.
| 2015. jan. 6. kedd 08:28 | Keszthely
A hagyományokhoz híven kéményseprő kívánt boldog Újévet a Polgármesteri Hivatalban az év első munkanapján
| 2014. jan. 3. péntek 09:13 | Keszthely
Újév napján kívánt szerencsét az egész városnak a kéményseprő Keszthelyen a Polgármesteri Hivatalban.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.