Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Természetfotók a könyvtárban
2018. jún. 7. csütörtök | Keszthely
Természetfotók a könyvtárban
Hajnali táj és csobogó patak is megelevenedik a Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének kiállításán. A tárlat a Fejér György Városi Könyvtárban nyitotta meg kapuit, ahol az érdeklődök az egyesület munkájának egy szeletébe nyerhetnek betekintést.

A természet szépségében gyönyörködhetnek mindazok, akik ellátogatnak a Fejér György Városi Könyvtárban nyílt kiállításra. A Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán az érintetlen táj állat- és növényvilága is megelevenedik. A klubtagok közül többen díjnyertes fotográfusok, akik most Keszthelyen is bemutathatják képeiket.

„Én is hévízi vagyok, és édesanyám meg a sógoromék most is itt laknak Keszthelyen. Szerettük volna, ha nem csak Budapesten vannak ezek a képek bemutatva, hanem egy vidéki városban is. Úgy gondoltuk, hogy a vidéki emberek is élvezhessék ezeket a gyönyörű képeket. Nyilván Budapesten több ismeretség van, ott hamarabb tudunk ennek alkalmat találni, de úgy gondoltuk, hogy egy vidéki város is alkalmas lehet egy ilyen szép kiállításra.” - mondta a Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tagja, Eggenhofer Zsolt.

A tárlaton bemutatott képek a festők által használt vászonhoz hasonlatos anyagra vannak nyomtatva, így egészen különleges látványt nyújtanak. A tagok fotóiból mindössze 15-öt láthatnak a keszthelyiek, ez a fényképészek munkájának csak egy kis szelete. Ugyanakkor a szervezők igyekeztek olyan alkotásokat válogatni, amelyek bemutatják a természetfotózás kiemelkedő pillanatait.

„A tevékenységünk tulajdonképpen többrétű. Egyrészről a klubtagoknak a szakmai fejlődését próbáljuk elősegíteni, másrészt pedig nyilvánvalóan azok a fotók, amiket elkészítünk különféle helyszíneken, ezeket szeretnénk a nagyvilágnak bemutatni. Erre nagyon jó példa ez a mostani kiállítás, ami tulajdonképpen a klubéletnek egy szűk szegmense. Igyekeztünk úgy összeválogatni itt a képanyagot, hogy reprezentálja a klubban a tematikát. Tehát itt vannak növényfotók, tájfotók, kompozíciós fotók, állatfotók.” - emelte ki az egyesület elnökhelyettese, Laki Zoltán.

Az egyesület fontos célja a természet értékeinek védelme, és az ifjúság természetszeretetre és környezettudatosságra való nevelése. A keszthelyi kiállítás a könyvtár olvasótermében kapott helyet, a látogatók három héten keresztül csodálhatják meg az egyesület tagjai által készített képeket.

Regman Karola - Keszthelyi TV      

| 2021. okt. 20. szerda 17:03 | Keszthely
Megnyílt Adorján Péter természetfotós kiállítása, mely november 26-ig tekinthető meg.
| 2019. júl. 16. kedd 16:32 | Keszthely
A világhírű természetfotós 623 fényképe látható a nem mindennapi tárlaton.
| 2017. ápr. 27. csütörtök 14:52 | Keszthely
A téli természet titokzatos állatvilágát bemutató fotókból nyílt kiállítás a Balaton Színházban.
| 2024. aug. 26. hétfő 19:15 | Keszthely
Látványos, dupla kiállítást tekinthettek meg az érdeklődők a Bujtor István Filmfesztiválon. Bujtor-ereklyéket és Oscar-díjas emlékeket állítottak ki.
| 2024. júl. 23. kedd 19:15 | Balatongyörök
Különleges alkotásokból nyílt kiállítás a Györöki Nyári Tárlaton.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Savaria Filmfesztivál
06:56
Savaria Filmfesztivál
07:00
Savaria Filmfesztivál
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.