Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Ünnepeltek az ügyvédek
2018. jún. 1. péntek | Keszthely
Ünnepeltek az ügyvédek
Alapításának 60 éves évfordulóját ünnepelte a keszthelyi Ügyvédi Munkaközösség. Az emlékülésen fejet hajtottak az alapító ügyvédek előtt, és felidézték az 1958. június 1-én történt eseményeket. Az emlékezés mellett konferenciát is tartottak, amelynek a digitalizáció és a legújabb ügyvédi szabályzatok voltak a témái.

Régen látott ismerősök találkoztak és új ismeretségek is szövődtek a keszthelyi Ügyvédi Munkaközösség konferenciáján. A programot a 60 évvel ezelőtt megalakult szervezetre emlékezve rendezték meg a Polgármesteri Hivatal Dísztermében. Az ülésen köszöntötték a munkaközösség egykori alapítójának, Dr. Dér Ferencnek a lányát, Dér Zsuzsannát, aki nagy szeretettel emlékezett vissza a 60 évvel ezelőtti eseményekre.

„Nagyon kis gyerek voltam, de azt tudom, hogy a Kastély utcában volt egy épület, amit megvettek, és közösen az ügyvédek oda kerültek. Körülbelül kilenc ügyvéd lehetett akkor, nem vagyok biztos a számban. Én sokakat ismertem, mert én ilyen küldönc szerepet töltöttem be, hogyha valami kellett.” - mondta a leszármazott.

Dr. Iglódi Endre az emlékülés kezdetén beszámolt azokról az eseményekről, amelyek 1958. június 1-én, a keszthelyi Ügyvédi Munkaközösség megalakulásának napján történtek az országban. Elhangzott, erről ugyan nem számoltak be a korabeli újságok, mégis hatalmas lépés volt a város életében.

„Ez egy óriási jelentőségű dolog volt. Előtte, ’55-ben Dr. Piller Artúr vezetésével egy már megalakult. Ahogy a törvény engedte, magánügyvéd, közösség, úgy alakulhatott meg ’58. június 1-én ez Dr. Dér Ferencnek a vezetésével. Ez működött 1991. szeptember 30-ig.” - tájékoztatott a keszthelyi ügyvéd.

A megjelent kamarai elnököket és jogászokat Ruzsics Ferenc köszöntötte. Keszthely polgármestere köszönetet mondott Dr. Iglódi Endrének a városban végzett munkájáért és a konferencia megszervezéséért. Az emlékülést Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője is üdvözölte.

„Az ügyvédeknek mindig is fontos szerepük volt egy város életében, nem csak a konkrét munkájukkal, hanem avval, hogy nyilván az értelmiséghez tartoztak, képzett emberek formálták a város életét. Különösen egy ilyen kisvárosban nagy kihatásuk van. Ez azért egy olyan kisváros, ami egyetemi város, Festeticsek városa, tehát nyilván nagyon fontos, hogy kultúrát és műveltséget is sugározzanak.” - tette hozzá a miniszteri biztos.

Az emlékülést követően egy közgyűlésre is sor került, ahol szó esett az ügyvédi munkát is érintő digitalizációról, valamint a közeljövőben elfogadott, legújabb ügyvédi szabályzatokról is.

Regman Karola - Keszthelyi TV          

| 2024. már. 13. szerda 19:15 | Keszthely
Ingyenes jogi tanácsadást nyújt a rászorulóknak egy keszthelyi ügyvédi iroda.
| 2021. feb. 4. csütörtök 16:22 | Keszthely
A Keszthelyi Ügyvédség 100 Esztendejében mintegy 130 helyi jogi kiválóságot sorol fel a szerző.
| 2022. jan. 28. péntek 17:55 | Keszthely
Emléküléssel nyitották meg a jubileumi programsorozatot.
| 2020. aug. 27. csütörtök 16:33 | Keszthely
A szőlőnemesítő halálának 10. évfordulója kapcsán rendezték meg az emlékülést.
| 2024. júl. 10. szerda 19:15 | Balatonszentgyörgy-Balatonkeresztúr
A hagyományokhoz híven ezúttal is megemlékezést szerveztek a tragédia helyszínén.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.