Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Diákszínjátszók a Színház Világnapján
2018. már. 29. csütörtök | Keszthely
Diákszínjátszók a Színház Világnapján
A Színház Világnapja alkalmából tartottak Diákszínjátszó Találkozót Keszthelyen immár tizenhetedszer. A Balaton Színházban a város középiskoláinak amatőr színjátszó csoportjai mutatkozhattak be. A rendezvényen vígjátékot, drámát és passiójátékot is műsorukra tűztek a csapatok.

A „Kérek egy jegyet” című bohózaton is nevethetett a közönség a Közgazdasági Szakgimnázium Lámpaláz színjátszó csoportjának előadásában. Kancsal Gergely kilencedikes kora óta tagja a csapatnak, és nagyon szívesen állt színpadra ebben a jelenetben.

„Nagyon tetszett egyébként nekem, hozzám való szerintem. Nem tudok mit róla elmondani, egyszerűen szerintem jó bohózat.” - mondta a Keszthelyi Közgazdasági Szakgimnáziuma Lámpaláz Színjátszó Körének tagja.

Az iskola diákjai két darabbal is bemutatkoztak. A második előadásnak a szakkör vezetője, Horváth Péter az írója és a rendezője. A darab egy gimnazista tánccsoportot mutatott be, akik egy tehetségkutató megnyerése után életük nagy lehetősége előtt állnak. A színpadon a tizenéves diákok vívódásának lehettek tanúi a nézők.

„Nagyon jól éreztem magam ebben a darabban. Én voltam a csoportvezető, és nekem bűntudatom volt, mert miattam alakult ki ez az egész vita, mert a saját álmaimat szerettem volna általuk megvalósítani. Rossz is volt egy szemszögből, meg jó is, mert ez a való életben is így lehet.” - emelte ki a csoport másik tagja, Kővári Adrienn.

A Vajda János Gimnázium diákjai egy komolyabb darabbal mutatkoztak be. A közelgő húsvét jegyében egy passiójátékot hoztak a találkozóra. Az iskolai színjátszó csoportok minden évben lelkesen készülnek a programra, amelynek nem csak az a fő célja, hogy megmutathassák, hogy mit is tudnak.

„Nagyon fontos lenne az, hogy a diákok a másik ember érzéseit át tudják élni, mert akkor esetleg egy rossz mondatukkal okozott sértést át tudnak érezni, át tudják élni. Akkor talán nem mondják ezt a rossz mondatot, mert hogyha átérzi, hogy az mennyire rossz, akkor valószínűleg tudja fékezni magát. Én azt mondom, hogy toleranciára nevel, egymás jobb elfogadására. Az, hogy ki tudja játszani magából az örömét, a bánatát, esetleg agresszió hajlamait, az egy nagyon jó dolog." - tájékoztatott a program szervezője, Horváth Péter.

A zsűrinek az idei évben sem volt könnyű dolga, elmondásuk szerint nagyon erős volt a mezőny. Az ítészek már hosszú évek óta követik figyelemmel a diákokat, többeket tanítottak is. Kiemelték, nagyon jó látni, hogy a csapatok évről évre fejlődnek, és komolyan veszik a munkát.

„Én azt gondolom, hogy mint minden évben – mert most már többször voltunk zsűrizni - színvonalas, minőségi darabokat hoztak a rendezők, a kollégák, és nagyon ügyes gyerekekkel dolgozhatnak együtt. Ebből adódóan színvonalas, színes műsorokat láthattunk.” - hívta fel a figyelmet Gosztola Barbara, zsűritag, drámapedagógus.

A diákoknak és a felkészítő tanároknak is nagyon sokat jelentenek ezek az alkalmak, hiszen így megmutathatják, hogy min dolgoztak az elmúlt egy évben.

Regman Karola - Keszthelyi TV                       

| 2022. ápr. 1. péntek 17:09 | Keszthely
20. alkalommal rendezték meg a közgazdasági szakközépiskolából elindult Diákszínjátszó találkozót.
| 2024. jún. 27. csütörtök 19:15 | Keszthely
Pályaválasztási tábort szervezett a Közgazdasági Technikum.
| 2024. máj. 23. csütörtök 19:15 | Keszthely
Együttműködést kötött a MATE Georgikon Campus és a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum.
| 2024. már. 20. szerda 19:15 | Keszthely
Közös szakmai napot tartott a marosvásárhelyi Transilvania Kereskedelmi Kollégium és a keszthelyi Közgáz.
| 2024. feb. 19. hétfő 19:15 | Keszthely
A Premontrei és a Közgazdasági Technikum második és harmadik helyen végzett a rangsorban.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Savaria Filmfesztivál
06:56
Savaria Filmfesztivál
07:00
Savaria Filmfesztivál
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.