Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / "Itt mindenki egyformán nyertes"
2018. már. 27. kedd | Keszthely
"Itt mindenki egyformán nyertes"
12 település 87 sportolója mérte össze a tudását a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség Mozgásélmény Sportnapján. A programra az ország számos pontjáról érkeztek fogyatékkal élő gyermekek és felnőttek. A rendezvény fontos célja a sport megszerettetése, és a sérült emberek kimozdítása a megszokott környezetükből.

Sokszor az épek számára sem egyszerű feladatokat oldottak meg a versenyzők a 15. sportnapon. A Csány-Szendrey iskola sportcsarnokában olyan halmozottan sérült gyerekek és felnőttek versenyeztek, akik közül többen bentlakásos intézményekben élik a mindennapjaikat. A program célja, hogy nekik is lehetőségük legyen a sportolásra és ezáltal sikerélményeket is szerezhessenek.              

„Szeretek tornázni, meg a Gábornak mondtam, hogy megyek. Voltam atlétikán meg focizni – ugye Gábor? Utána eltörték a lábamat.” - mondta a Darvastó csapat versenyzője, Mány Tamás.

.: A sportnapra hosszú időn keresztül készülnek a versenyzők, a siker kulcsa pedig a türelem. Idén is voltak új csapatok, a legtöbben azonban már évek óta visszatérő vendégek. A sport mellett az is nagy élményt jelent a résztvevőknek, hogy kimozdulhatnak a megszokott környezetükből és új élményeket szerezhetnek.      

„Nekünk nagyon fontos a sport. Legelőször is az, hogy kimozduljunk a szokásos környezetből, a fogyatékos embereknek fontos ez. Már hagyományos nálunk ez, hogy ide jövünk Keszthelyre, mert ha meghívnak bennünket, mindig szívesen jövünk. Nálunk a részvétel fontos, nem a győzelem, itt mindenki egyformán nyertes.” - emelte ki a Lentiből érkezett Kolping Támogató és Foglalkoztató Központ csapatának kísérője, Fordán Gézáné.

A program során a Csány-Szendrey iskola diákjai szerepet vállalnak a játékok lebonyolításában, így a fogyatékkal élők ép társaikkal is együtt lehetnek. Emellett ezek az alkalmak azért is jelentősek, mert a résztvevők megmutathatják, hogy mire képesek.

„Ők a legsúlyosabb fogyatékkal élő emberek, akik meg tudják mutatni, hogy ők is valamire képesek, valamit meg tudnak oldani. Nem egyszerű feladatok, az ő számukra nehéz, de nagyon ügyesen hajtják végre, és bízunk benne, hogy következő évben ugyanitt lehetünk, és megmutathatják azt, hogy ők mit tudnak.” - tájékoztatott Werner Erika, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség szakágvezetője.

A keszthelyi Mozgásélmény Sportnapra már nem csak a Dunántúlról, hanem az ország számos pontjáról érkeztek résztvevők. 12 csapat 87 sportolója mérhette össze a tudását és az ügyességét.    

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 25. kedd 19:15 | Keszthely
Svájci fehér németjuhász találkozó és sportnap volt a tóparton
| 2024. máj. 31. péntek 19:15 | Keszthely
24. alkalommal szervezte meg a Mozgásélmény Sportnapot a Magyar Speciális Olimpia Szövetség Keszthelyen.
| 2022. aug. 26. péntek 13:28 | Keszthely
Futball, asztalitenisz, darts, tollaslabda sportágakban próbálhatták ki magukat a növényorvosok.
| 2019. ápr. 2. kedd 17:21 | Keszthely
17. alkalommal szervezett Keszthelyen Mozgásélmény Sportnapot a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség.
| 2017. szep. 21. csütörtök 16:19 | Keszthely
A Pannon Egyetem campusai egymással is megmérkőztek az UNESCO által életre hívott programon.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.