Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Új buszok Keszthelyen
2018. már. 9. péntek | Keszthely
Új buszok Keszthelyen
Harmincöt darab új autóbusz áll az utasok rendelkezésére az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ szolgáltatási területén. Egy, már a tavalyi évben közzétett közbeszerzési eljárásnak köszönhető a fejlesztés. Zala megyébe tíz, Keszthelyre négy darab új jármű kerül - ebből kettő már forgalomba is állt.

Ez a jármű már március hatodika óta szállítja az utasokat. Ezt megelőzően 2016. augusztusában volt hasonló gépjárműpark frissítés a társaságnál. Ezek a buszok már Euro VI. emissziós besorolásúak és kettőszáztíz kilowatt teljesítményű motorral szereltek. Hat sebességes, úgynevezett “robotizált váltó” segíti a buszvezető kényelmét.

"Korszerű utastájékoztató rendszerrel van felszerelve a busz. A beltér is teljesen modern igényeknek megfelelő: például a mozgássérült rámpa, külön mozgássérülteknek megfelelő hely van kialakítva. Igazából teljesen más, mint a régebbi, eddig megszokott típusok, amiket itt a keszthelyi lakosok láthattalak. Nagyon remélem, hogy ugyanolyan örömmel fogadják majd a buszt, mint ahogy mi is, ugyanúgy fognak rá vigyázni, ahogy a gépkocsivezetők próbálnak meg majd rá vigyázni." - mondta el Balogh János, autóbusz vezető.

Az új buszok mindegyike komfortos ülésekkel rendelkezik. Természetesen alapfelszereltség az utastéri klímaberendezés is. Az átlagosan minimum nyolcvan fő szállítására alkalmas, ötven ülőhelyes autóbuszok a nagy kapacitású csomagtérnek és kétféle ajtóelrendezésnek köszönhetően rugalmasan alkalmazhatók elővárosi és távolsági forgalomban egyaránt. A Keszthelyre érkező buszok közül kettő alacsony padlós, amelyre a helyijáratokon egyszerűbb felszállni. Kettő járművet távolsági feladatokra szánnak.

"Kettő darab alacsonypadlós autóbusz Keszthely környékén fog szolgálatot teljesíteni, elővárosi forgalomban; valamint a Zalaszentgrót-Keszthely közötti közlekedés szolgáltatásának javítását fogja szolgálni. A két távolsági autóbusz pedig a tatabányai, illetve a veszprémi viszonylatban fog üzembe állni. Ezek a járművek már lényegesen korszerűbbek, mint az ezek kapcsán selejtezésre kerülő járművek." - nyilatkozta Tóth Csaba, Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt., keszthelyi üzemvezetője.

Az új autóbuszok korszerű diesel motorjainak károsanyag-kibocsátása csupán töredéke a leselejtezésre ítélt autóbuszokénak. Jóval kisebb az üzemanyagfogyasztásuk, ez környezetvédelmi szempontból is kiemelkedő. Ezzel a beszerzéssel az ÉNYKK Zrt. autóbuszállományának átlagéletkora tizenhárom és fél évről 12,9 évre csökken. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2023. jún. 23. péntek 16:04 | Keszthely
Új, éjszakai Volánbusz-járatok indultak Badacsony, Szigliget, Keszthely és Hévíz környékén.
| 2023. már. 24. péntek 18:32 | Keszthely
A térségbe 39 gázüzemű és 8 dízelmotorral felszerelt jármű érkezett, ezek a hónap végétől közlekednek.
| 2022. már. 25. péntek 16:52 | Zalaegerszeg
A modern, elővárosi kivitelű járműveknek alacsony a károsanyag-kibocsátásuk.
| 2019. már. 11. hétfő 14:30 | Hévíz
Nyolc ember utazott a buszon, senki sem sérült meg.
| 2015. ápr. 29. szerda 15:36 | Keszthely
A korszerű csomópont modern tájékoztatási eszközökkel, váróteremmel és jegyirodával várja az utasokat.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
21:00
Szignatúra
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.