Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A diákok egészségvédelméért
2018. már. 5. hétfő | Keszthely
A diákok egészségvédelméért
A cukor-, valamint a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére hívták fel a figyelmet a Vajda János Gimnázium egészségnapján. Az első alkalommal megszervezett program egyben a Semmelweis Egészségverseny harmadik fordulója is volt, amelyen a Hemoglobin csapat képviselte az iskolát. Az egész napos rendezvényen a versenyző csapat tagjai játékos formában hívták fel diáktársaik figyelmét a prevenció fontosságára.

A Semmelweis Egészségverseny harmadik fordulójának egyik feladata egy egészségnap megszervezése.  A versenyző csapat tagjai az Egészségfejlesztési Iroda munkatársaival közösen várták a diákokat, akik méréseken is részt vehettek, és számos információval is gazdagodhattak. Mórocz Máté azt mondja, a jövőben szeretne többet tenni az egészségéért.

„Rájött az ember arra, hogy mit kellene csinálnia, meg hogyan kellene változtatni az életén. Igazából a táplálkozás, ami még szerintem nagyon fontos, ugye a mozgás, hogy rendszeresen mozogjunk. Meg a táplálkozásra kell odafigyelni, hogy minél egészségesebben táplálkozzunk. Ezek a legfontosabbak szerintem.” - mondta a Vajda János Gimnázium diákja.

A csapat egy kisfilmet is készített, ezt is része az egészségvédelmi kampánynak. A vajdások idén először vesznek részt a Semmelweis Egészségversenyen. Az iskolából négy csapat indult, viszont csak a Hemoglobinok jutottak be a harmadik fordulóba. A vetélkedő célja a fiatalok egészségvédelme. A harmadik forduló feladata egy egészségnap megszervezése volt, ahol a csapattagok különféle kérdőívek segítségével igyekeztek felvilágosítani diáktársaikat az egészségvédelem fontosságáról.    

„Biosz sávosok vagyunk, tehát heti öt órában tanulunk bioszt. Többen is szeretnénk továbbtanulni orvosi pályán, illetve pszichológusnak. Jónak tartottuk ezt az ötletet, hogy tényleg beneveznénk ebbe a versenybe, és végül is szélesebb információt kapnánk így az egészségesebb életmódról. Mi is végül is ezét szeretnénk továbbtanulni ilyen pályán, hogy segítsünk az embereken ilyen szempontból.” - tájékoztatott az egyik csapattag, Horváth Dominik.

Az egészségnap nagy érdeklődésre tartott számot a diákok körében. Szünetben sokan érkeztek a csapat standjához, hogy rejtvényeket oldjanak meg, egészséges ételeket kóstoljanak vagy csak információkat szerezzenek. A csapatok több témából választhattak, a kampány célja azonban minden esetben a prevenció volt.

„Különböző témák voltak megadva, a fiúk a cukorbetegséget, illetve a kardiovaszkuláris betegségeket választották. ennek kapcsán mindenféle prevenciós dolgokra szeretnénk felhívni a figyelmét a diákoknak.” - emelte ki a felkészítő tanár, Bertáné Kövesdi Gabriella.

Az egészségnapot hagyományteremtő szándékkal szervezték meg az iskolában. A jövőben is szeretnének hasonló programokat tartani, hogy minél több diák figyelmét hívják fel az egészséges életmód fontosságára.

Regman Karola - Keszthelyi TV        

| 2021. jún. 15. kedd 13:31 | Keszthely
Az elsősegéjnyújtásra és a fiatalok lelki egészségének megőrzésére helyezték a hangsúlyt.
| 2019. már. 7. csütörtök 16:20 | Keszthely
A Gagarin utcai óvodában szerveztek egészségnapot az Asbóth iskola diákjai és pedagógusai.
| 2019. feb. 14. csütörtök 11:48 | Keszthely
A Semmelweis Egyetem versenye keretében rendezték meg a programot az egészségügyi képzésben résztvevők.
| 2018. jún. 20. szerda 17:33 | Zalaszentlászló
A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság szervezett egészségnapot.
| 2014. máj. 16. péntek 15:40 | Keszthely
Az Asbóth iskola diákjai végeztek egészségügyi méréseket az intézményben először rendezett egészségnapon.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Savaria Filmfesztivál
06:56
Savaria Filmfesztivál
07:00
Savaria Filmfesztivál
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.