Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Kutyahideg
2018. feb. 28. szerda | Keszthely
Kutyahideg
Meleg fekhely, energiadús táplálék és friss víz – a szakemberek szerint ezeket a legfontosabb biztosítani a kutyáknak az extrém hidegben. Az állatvédőkhöz több bejelentés is érkezett a napokban, hogy nem megfelelő körülmények között tartanak kutyákat a hideg időben. Nem csak rájuk, hanem a jó körülmények között tartott ebek iránt is nagyobb figyelem javasolt.

Naponta friss vízzel töltik meg a vödröket az Elisabeth menedék munkatársai, hiszen hamar befagy ilyenkor a kutyák itatója. Orlando a napokban került a karmacsi telepre. Nem volt háza és nem is gondoskodtak róla, az állatvédők féltek, hogy elpusztul az extrém hidegben. Most már szalmával bélelt háza van, és megfelelő törődést kap. A menedék vezetője azt mondja, most kaptak két bála szalmát és 13 új kutyaházakat is, amik elengedhetetlenek ebben a hidegben.

„Ott ahol a legrosszabb házak voltak, azokat kicseréltük. Voltak nagy kutyaházak, kisebbek.. szóval nagyon hálásak vagyunk, mert ez tényleg mindig kell. Amennyi kutya van, annyi ház is kell, minden kutyának” - nyilatkozta Rapolthy Andrea. 

A menedék jelenleg tele van, összesen kilencven elhagyott, kidobott, vagy bántalmazott kutyát gondoznak, akiknek szerető gazdát keresnek.

A keszthelyi ebrendészeti telepen is nagyobb gondot fordítanak a kutyákra az extrém hideg beköszöntével. Szélfogóként és fekhelyként is kap minden lakó takarót. Nincs ez mindenhol így; Kalmár Gábor gyepmester több bejelentést is kapott a napokban, hogy a hidegben nem megfelelő módon tartanak kutyákat.

„Sajnos tapasztaltunk tényleg olyat, hogy a gazdák nem fordítanak elég figyelmet arra, hogy a kutyák ilyen hidegben megfelelő ellátást kapjanak. Itt gondolok főleg a fedett helyre. Tehát ha más nem, legalább egy normális kutyaháza legyen annak a kutyának, ami mondjuk szélvédett helyen van, nem fúj be a jeges szél, nem ázik be a ház” - mondta el a gyepmester. 

Vidáman játszik a hóban Zénó. A nyolc éves labrador nagyon élvezi a havat. Gazdáival rendszeresen sétál és játszik – amit a hidegben sem szabad elhagyni. Családtagként kezelik a kutyát, ezért a lakásban töltheti ideje javarészét és az éjszakát is. Télen elsősorban arra figyel gazdája, hogy séta után a megtisztítsa mancsát, hiszen az utakra kiszórt síkosság mentesítő anyagok irritálhatják a kutya talpát. E mellett az étkezésre is jobban figyelnek – mondja Molnár Dóra: „Egy kicsit energiadúsabb tápot igényelnek ők ilyenkor, egy picit jobban odafigyelünk. Prémium tápot kap.” 

A hideg idő beálltával a szakemberek azt javasolják, hogy ahol lehetőség van, engedjék be a lakásba a kutyát, vagy legalább a kazánházba, garázsba. Ha nincs erre lehetőség, akkor elengedhetetlen a megfelelő kutyaház és az energiadúsabb táplálék. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 15. hétfő 19:15 | Keszthely
Ötödik alkalommal szervezték meg a Dog Beach Festet a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkertben.
| 2024. júl. 11. csütörtök 19:15 | Keszthely
Vigyázzunk a kiskedvenceinkre is a hőségben!
| 2024. júl. 1. hétfő 19:15 | Keszthely
Egy aknában rekedt az eb.
| 2024. jún. 25. kedd 19:15 | Keszthely
Svájci fehér németjuhász találkozó és sportnap volt a tóparton
| 2024. máj. 10. péntek 19:15 | Keszthely
Ismét megrendezik a kutyás sétát Keszthelyen.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Savaria Filmfesztivál
06:56
Savaria Filmfesztivál
07:00
Savaria Filmfesztivál
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.