Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Érzések és gondolatok az objektív mögött
2018. jan. 25. csütörtök | Keszthely
Érzések és gondolatok az objektív mögött
Ember és környezet, a világ apró részleteinek egymásra hatása a szervező eleme Balla Árpád Zoltán tárlatának. A székelyudvarhelyi fotóművésznek a Balaton Színházban nyílt kiállítása szerdán, ahol az érdeklődők az elmúlt évtizedek munkájának egy szeletét tekinthetik meg 32 képen.

„Engem úgy megfogott, hogy ez a hegedűs, ez a prímás, hogy mennyire úgy átadta magát.” - mondta egyik díjnyertes fotójáról Balla Árpád Zoltán. A kiállításon természetfotókat és portrékat is láthatnak az érdeklődők, a képek középpontjában mégis az ember áll. Balla Árpád Zoltán, az artisztikus fotográfia képviselője Székelyudvarhelyen született és ma is ott él és alkot. Művei nem az objektív által megmutatható világot, hanem saját érzéseit és gondolatait tükrözik.                                                                      

„Rezonálnak az emberek. Először azt mondják, hogy jaj, természet, mit tudom én, de aztán utána kezdik átgondolni, és látom, hogy érti a közönség és szívesen veszi. Nekem egy nagyon nagy élmény volt a tihanyi Bencés Apátságban, amikor a főapát úr azt mondta, hogy nézzétek, amit a falon lehet látni, és lássátok, ami mögötte van.” - emelte ki a művész.

A Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség Művésze cím birtokosának édesapja szintén a fotózás szerelmese volt, így már egészen kisgyerek korában ennek a művészeti ágnak a közelében nőtt fel. Egyetemi tanulmányai mellett tanult a szakma fortélyait, és műveit hazánkban és a világ számos táján elismerték. A tárlatot Dr. Újfalvi Annamária, művészeti menedzser ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. 

„Művei egyfajta érzékenységet tükröznek, a világ apró rezdüléseiben mutatja be az élet szépségét. Különleges szemléletű művész ő, mert egyfajta transzcendens megnyilvánulása az ő személyiségének az, amit a képein láthatunk.” - hívta fel a figyelmet a művészeti menedzser.

A néző az alkotó lelkén átszűrt képeket láthat, ugyanakkor olyan hétköznapi jeleneteket, amelyekhez talál kapcsolódási pontokat. A Kapcsolatok című fotókiállítást február 14-ig láthatja a közönség a Balaton Színház Simándy termében.   

Regman Karola - Keszthelyi TV               

| 2024. aug. 26. hétfő 19:15 | Keszthely
Látványos, dupla kiállítást tekinthettek meg az érdeklődők a Bujtor István Filmfesztiválon. Bujtor-ereklyéket és Oscar-díjas emlékeket állítottak ki.
| 2024. júl. 23. kedd 19:15 | Balatongyörök
Különleges alkotásokból nyílt kiállítás a Györöki Nyári Tárlaton.
| 2024. júl. 1. hétfő 19:15 | Keszthely
A Balatoni Múzeum első néprajzosának kiállítással állított emléket az intézmény.
| 2024. jún. 25. kedd 19:15 | Vonyarcvashegy
Képzőművészeti műhelymunkát szerveztek Vonyarcvashegyen
| 2024. jún. 4. kedd 19:15 | Keszthely
Az Árpád- és a középkori Dél-Zala világát mutatja be a Balatoni Múzeum.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
19:00
Göcsej Filmfesztivál
19:06
Savaria Filmfesztivál
20:00
Ludovika Tv
21:00
21:30
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.