Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Kevesebb helyi adót vetne ki a Jobbik
2017. nov. 29. szerda | Keszthely
Kevesebb helyi adót vetne ki a Jobbik
Nem szeretné a magánemberek adóterheit növelni a Jobbik. A párt helyi politikusai elmondták: ma hazánk csúcstartó a különböző adófajtákban. A közteherviselést a multikkal szemben kívánja kiegyensúlyozni a párt – húzta alá Weller-Jakus Tamás. A kedden tartott sajtótájékoztatón Herold János önkormányzati képviselő arról is szólt, hogy több módosítási javaslatot nyújtottak be a helyi adók kapcsán.

A novemberi testületi ülésen tárgyalni fogják a helyi adórendeletet. Ennek kapcsán három pontban tett módosítási javaslatot a Jobbik képviselője.

Herold János, önkormányzati képviselő: „Az első ilyen az IFA, az idegenforgalmi adó, ami jelenleg 410 forint/fő/éj. Ennek az adónak a mértékén nem javaslunk változtatni, viszont az adónem és ennek magának az adónak ellenőrzését és kezelését mindenféleképpen átgondolás tárgyává szeretnénk tenni.”

Herold János hozzátette: szeretnék, hogy az idegenforgalmi adó ellenőrzését végző hivatali dolgozók teljesítményarányos fizetésben részesüljenek. Másodsorban a multinacionális cégek építményadóját kívánja megemelni a Jobbik, az ebből származó plusz bevétel szerintük lehetővé tenné, hogy a keszthelyi lakosok kommunális adóját eltöröljék.A harmadik tétel a településkép védelméről szóló törvény reklámok közzétételével kapcsolatos kormányrendelete, mely Herold János szerint kidolgozatlan és rosszul előkészített. A politikus szerint a pártjuk ellen szabott rendelkezés betartatását nem lehet kivitelezni és további nehézségeket jelent a reklámfelülettel rendelkező helyi vállalkozóknak és társasházaknak.  A párt országgyűlési képviselőjelöltje elmondta, nem szeretnék tovább terhelni a helyi adókkal az embereket. Weller-Jakus Tamás az arányos közteherviselést hangsúlyozta. Szerinte túl sok terhet rónak a magyar emberekre és vállalkozásokra.  

„Amennyiben a Jobbik jövő év tavasszal kormányra kerül, úgy a gazdaságpolitikában ezt a duális, jelenleg fennálló állapotot úgy szeretné megszüntetni, hogy a vállalkozások részére csak az iparűzési adót és a társasági adót adóztatnák, a nyereségadó után pedig az adóbefizetést megszüntetnénk” - nyilatkozta a képviselőjelölt. 

A képviselő testület csütörtöki ülésének napirendjén szerepel a helyi adókról szóló önkormányzati rendelet felülvizsgálata.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2021. nov. 3. szerda 16:14 | Keszthely
A Jobbik szerint a kormány november elsejétől életbe lépett új intézkedései aggályosak.
| 2020. máj. 5. kedd 19:17 | Keszthely
“A végrehajtók a válság urai” címmel tartott sajtótájékoztatót a Jobbik keszthelyi alapszervezete.
| 2019. máj. 9. csütörtök 16:22 | Keszthely
Az Európai Ügyészséghez való csatlakozás, a migráció és a bérunió a Jobbik kampányának fő célkitűzése.
| 2019. ápr. 30. kedd 13:48 | Keszthely
Bana Tibor, a párt EP képviselőjelöltje a Jobbik programjáról tájékoztatta a keszthelyieket.
| 2019. ápr. 12. péntek 15:27 | Keszthely
A belvárosi közterület-használatról tartottak sajtótájékoztatót a Jobbik politikusai.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
21:00
Szignatúra
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.