Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Megtisztították a környezetet Alsópáhokon
2023. ápr. 25. kedd | Alsópáhok
Megtisztították a környezetet Alsópáhokon
Alsópáhok is csatlakozott a Te Szedd elnevezésű országos szemétszedő akcióhoz.A program nem csak a környezetvédelem szempontjából jelentős, komoly közösségformáló hatása is megmutatkozott. Több, mint harminc önkéntes döntött úgy, hogy részt vesz az Energiaügyi Minisztérium által támogatott eseményen.

A környezetük védelme iránt elkötelezett önkéntesek igyekeztek a hétvégén megtisztítani Alsópáhok közterületeit és külterületi helyszíneit.Polgárőrök és civilek egyaránt részt vettek a programon.

„Ez nagyon rossz, mert a saját környezetünket tesszük tönkre. A talajunkat fertőzzük végeredményben ezzel a szemeteléssel. Mert nem csak háztartási hulladékot dobnak ki, hanem fertőző dolgokat is, mint például injekciós tűket, amivel egy másik embert megfertőzhet egy véletlen baleset során is.”- mondta Sorsné Hordós Csilla, a Szentpéterúri Polgárőr Egyesület tagja.

A kijelölt területek megtisztításában a Keszthelyi- és a Vármegyei főkapitányság rendőrei is segítettek az önkénteseknek. A szervezők a „Te szedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz csatlakozva valósították meg a programot.

Horváthné Makó Judit, Alsópáhok alpolgármestere: „Alsópáhok 2008 óta csatlakozik az önkéntes hulladékgyűjtési akciókhoz, ez anno a Magyar Közút szervezésében indult elsőként. Évről évre kapcsolódtunk ehhez a lehetőséghez. Már első alkalommal is tudtuk, hogy rengeteg hulladék kerül ki illegálisan a közterületeinkre.” 

Alsópáhokot is súlyosan érinti az illegális szemétlerakás problémája. A település környéki erdős területeken az önkéntesek főleg építési törmeléket, műanyag hulladékot, de kidobott slagot, valamint hungarocell táblákat is találtak. 

„Vigyázzunk az otthonunkra, a természetre, az életünkre. Hiszen egy életünk van, és hogyha teleszemeteljük a lakóhelyünket, annak környezetét, az a későbbiek során ránk lesz rossz hatással. Szeretnénk üzenni a gyerekeknek, a fiataloknak, hogy már mos, kis korban kezdjék el a tudatos szemétgyűjtést. Használják a szemétgyűjtő ládákat, edényeket, eszközöket, és abba szemeteljenek. A felnőtteknek pedig azt üzenjük, hogy legyenek felelősségteljesebbek. .”- nyilatkozta Alsópáhok polgármestere, Czigány Sándor.

A közel háromórás szemétszedési akcióban Alsópáhokon és környékén összesen százötven nagy szemeteszsákot töltöttek meg az önkéntesek az összegyűjtött hulladékkal. A Te Szedd akció hazánk legnagyobb önkéntes hulladészedési mozgalma, melyet 11. alkalommal szerveztek meg. Az egész országra kiterjedő kampány célja, hogy az önkéntes megmozdulás által közösen tegyük szebbé, tisztábbá a környezetünket. Az akció április 28-ig tart.

Király Erika - Keszthelyi TV

| 2024. ápr. 29. hétfő 19:15 | Keszthely
Keszthelyen a kutyás strandhoz vezető utat tisztították meg a kereszténydemokraták.
| 2024. ápr. 23. kedd 19:15 | Keszthely
A Keszthelyi képviselőtestest tagjai és önkormányzat dolgozói is részt vettek az idei TeSzedd akcióban.
| 2023. jún. 28. szerda 17:30 | Keszthely
Keszthelyt is érinti a változás, a hulladékudvar ipari jellegű lesz.
| 2019. már. 25. hétfő 20:02 | Keszthely
Családok, baráti társaságok is tisztították a várost.
| 2018. feb. 16. péntek 17:09 | Keszthely
Megyei összefogással, mintegy 1,2 milliárd forint fejlesztés valósul meg Keszthelyen és térségében.
X. évfolyam 9. szám
Megjelenés: 2024. május 10.
18:51
KREA TV
19:48
Göcsej filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:51
KREA TV
22:48
Göcsej filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.