Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Magas szintű elismerés a Ranolder dolgozóinak
2017. okt. 5. csütörtök | Keszthely
Magas szintű elismerés a Ranolder dolgozóinak
A Szent Gellért-díj arany és ezüst fokozatával jutalmazták a Ranolder iskola két dolgozóját Veszprémben. Az egyházi iskolákban dolgozók elismerésére szolgáló kitüntetést a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia alapította azzal a céllal, hogy így ismerjék el a fenntartók a katolikus közoktatásban dolgozók munkáját. Idén Mózsné Nuznek Katalin és Tormáné Taál Ildikó volt a keszthelyi díjazott.

Első osztályosok tanórája zajlik a Ranolder iskolában. A kicsik játékosan, dalokkal, mondókákkal tanulják a hangzókat és a szótagolást. Tanító nénijük, Mózsné Nuznek Katalin a napokban vehette át az arany fokozatú Szent Gellért-díjat az egyházi iskolák dolgozóinak járó legnagyobb elismerést. A pedagógust az intézmény vezetősége terjesztette fel a kitüntetésre, amit nagy örömmel fogadott.

„Ez nagyon nagy meglepetés volt számomra. Ráadásul egy kicsit el is olvasták a nevemet, és gondolkoztam, hogy engem szólítanak-e. Az, hogy arany fokozat, és arany minősítést kaptam, ez iskolánk történetében először fordult elő, és ez rendkívül nagy megtiszteltetés számomra.” - mondta a tanítónő.

Az alsós tanítónő mellett az iskola gazdasági vezetője a díj ezüst fokozatát vehette át. Az elismerést hosszú évtizedes, áldozatos munkájával érdemelte ki. Tormáné Tál Ildikó ma is mindent megtesz az intézmény zavartalan működéséért, véleménye szerint a Ranolder iskola nem egy munkahely, hanem a munkahely.

„Rendkívül nagy megtiszteltetés. Az iskola kezdete óta dolgozom itt, és úgy érzem, hogy a nehézségeket, amiket eddig, az iskola működése folyamán átéltünk, észrevették, és most díjazták, jutalmazták, úgyhogy nagyon boldog vagyok.” - emelte ki Tormáné Taál Ildikó.

A Szent Gellért-díjat a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia alapította azzal a céllal, hogy lehetőséget teremtsen a katolikus közoktatásban végzett kiemelkedő munka elismerésére. A díjat Veszprémben Szent Gellért ünnepe alkalmából adta át Márfi Gyula érsek. Az elismerésre nem csak a díjazottak, hanem az intézmény vezetői is büszkék. 

„Ez nagy örömet jelent, az pedig különösen, hogy az egyik kollégánk arany minősítést kapott. Ebben benne van az ő több éves, sőt sok éves áldozatos munkája, és magas szakmai tevékenysége.” - hívta fel a figyelmet Őry Gábor, a Ranolder János Római Katolikus Iskola igazgatója.

A Ranolder iskola pedagógusai és munkatársai a jövőben is azon dolgoznak majd, hogy az ide járok gyerekek magas színvonalú oktatásban, és lelki nevelésben részesüljenek.

Regman Karola - Keszthelyi TV        

| 2024. már. 22. péntek 19:15 | Keszthely
Mindketten kiemelkedő munkásságukért vehették át a kitüntetést a nemzeti ünnep alkalmából.
| 2024. jan. 26. péntek 14:34 | Keszthely
Idén is gálaműsorral tisztelgett Keszthely városa a település eredményes sportolói előtt.
| 2023. nov. 15. szerda 16:10 | Keszthely
Keszthelyen is köszöntötték a szociális szférában dolgozókat.
| 2023. jún. 30. péntek 15:20 | Keszthely
A Semmelweis nap alkalmából elismerték a Keszthelyi Kórház és az Alapellátási Intézet munkatársait.
| 2023. jún. 15. csütörtök 16:31 | Keszthely
Heizler Eliza és Varjassi Sheila országos és nemzetközi zongorista megmérettetéseken lettek dobogósok.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.