Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Nagy izgalmakat és értékes programokat ígér a Festetics Vágta
2017. aug. 16. szerda | Keszthely-Gyenesdiás
Nagy izgalmakat és értékes programokat ígér a Festetics Vágta
Augusztus 20-án rendezik a Festetics Vágtát - A Nemzeti Vágta Gyenesdiási Előfutamát. A Helikon Kastélymúzeum és Gyenesdiás Önkormányzata két napon át várja az értékes, és színes magyar lovaskultúra bemutatásával az érdeklődőket. Szombaton a kastély parkjában, míg az államalapítás ünnepén a Faludi-síkon lesznek az ingyenes programok.

Nagy hévvel és annál is nagyobb sebességgel edz Jane és lovasa, Kiss Nikolett. A kisbéri, 75 százalékban telivérezett kanca mindene a vágtázás. Három hónapja készülnek a Festetics vágtára. Négy nap múlva, vasárnap itt a Faludi-síkon szállnak harcba Keszthely színeiben a győzelemért és a budapesti nagyversenyre jutásért.

„Úgy gondolom, hogy minél nagyobb célt kell kitűznünk, annál jobban küzdünk érte, ugye ez az első hely...első hely…első hely. De ha a dobogóra kerülünk, vagy akár csak feljutunk Budapestre és az első előfutamon kiesünk, vagy a középfutamba, vagy a döntőbe…teljesen mindegy, ha felkerülünk Pestre, úgy gondolom, hogy megpróbáltuk, megmutattuk magunkat, próbáltunk teljesíteni, készültünk.” - mondta el televíziónknak Kiss Nikolett.

Az előfutamon az első három helyezett, illetve egy, a rendezők által delegált ló és lovas kvalifikálhatja magát a fővárosi derbire. A Festetics Vágtára még a verseny reggelén is lehet nevezni, de már szerdáig 12 lovast delegáltak a települések. Keszthely mellett, Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök, Tapolca, és Tata is nevezett már, de új szereplői is lesznek az előfutamnak. 

Varga Zoltán, főszervező: „Újdonságként Sümeg is csatlakozik, ott nagy lovas hagyományok vannak a Capári Istálló részerő, úgyhogy most ők is megtisztelnek jelenlétükkel itt a versenyen. De hozzá kell tenni, hogy még olyan személyek is érkeznek, akik tavaly másodikak voltak fenn az országos vágtán, illetve még a felvidékről is érkeznek versenyzők is hozzánk. Tehát azt kell mondani, hogy most már igen komoly a csapat, tehát magas színvonalú versenynek leszünk a részesei mindenképp.”

A vágtán telivér lovak nem indulhatnak, a szervezők az elmúlt évekhez hasonlóan a magyar fajtáknak kívánnak lehetőséget biztosítani. A kocsitoló verseny mellet még számos kísérőprogrammal várják az érdeklődőket. 

 

Az értékes, és színes magyar lovaskultúra bemutatása a célja a két napos programnak. Szombaton, a versenyt megelőző napon látványos bemutatókkal és játékokkal várnak mindenkit a Festetics kastély parkjában. A lovas programok mellett agárfuttatás, zenés műsor és korabeli ételek is szerepelnek a gazdag kínálatban. Újdonságként egy bronzkori, rekonstruált harckocsival is bemutatóznak a Lovas Hagyományőrző Egyesület tagjai.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2019. aug. 19. hétfő 17:01 | Gyenesdiás
Keszthely és Vonyarcvashegy lovasa is ott lehet a Hősök terén.
| 2014. szep. 26. péntek 11:47 | Gyenesdiás - Budapest - Felsőpáhok
Keszthelyi és gyenesdiási lovasok is képviselték településüket a múlt hétvégén rendezett Nemzeti Vágtán.
| 2024. júl. 17. szerda 19:15 | Keszthely
Kiállítás és élőzenés mozi várja a látogatókat Festetics-kastélyban.
| 2024. jún. 17. hétfő 19:15 | Keszthely
Virág tematikába borultak az ország kastélyai, várai
| 2024. jan. 30. kedd 16:07 | Keszthely
Nyílt napot tartottak a Helikon Kastélymúzeum Történelmi Játszóházában.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.