A gyenesdiási Bringatanya sok turista számára fő program a Balatonnál. A fagyizó sikerét nem csak a sor hossza, hanem számos rangos elismerés – köztük a Balaton fagyija cím - is bizonyítja. A Bringatanya képviselői nemrég tértek haza Olaszországból, ahol hazánkat képviselték a nemzetközi fagylaltkészítő verseny európai fordulóján. A fagyizóban ez a körmendi család is talált kedvére valót.
„A kislányunkat visszük haza Vonyarcvashegyről, ott nyaralt. Már ismertük ezt a helyet, és azért jöttünk ide, mert én cukormentes fagylaltot eszek, és itt kapható, és nagyon-nagyon finom.” - mondta Lantherné Könye Hajni.
Az európai döntőre három magyar cukrászda is kiutazhatott Bolognába július 25-26. között. A két napos versenyen Európai legjobbjai között, és elismert szakmai zsűri előtt kellett Somogyi Renátának bizonyítania. Az Il mio cioccolato nevű fagyikölteményben a belga csoki és a maracuja dominál, ezzel sikerült megszerezni a rangos második helyet.
„Fantasztikus két nap volt. Az első nap igazából csak előkészületek zajlottak, minden csapatnak lehetősége volt arra, hogy előkészüljön a másnapi versenyre. Ez azt jelentette, hogy mindenki összemérhette a saját kis hozzávalóit, illetve akinek meg kellett főznie egy alapfőzetet, az azt is elkészíthette. Másnap tulajdonképpen reggel fél kilenckor startoltunk, és akkor indult a megmérettetés.” - tájékoztatott Somogyi Renáta, a Bringatanya fagylaltkészítője.
A második hely nem csak hatalmas szakmai elismerést jelent a csapatnak, hanem azt is, hogy ők képviselhetik Magyarországot a szeptemberi világbajnokságon Riminiben. A versenyre ugyanazzal a fagylalttal kell készülniük, és természetesen a hitvallásukkal: „Mi mindent megteszünk a sikerért, a többi pedig nem rajtunk múlik.”
Regman Karola - Keszthelyi TV