Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Gyenesdiás a Világbajnokságon
2017. aug. 1. kedd | Gyanediás
Gyenesdiás a Világbajnokságon
Gyenesdiási fagylaltozó képviseli hazánkat szeptemberben a Riminiben megrendezésre kerülő fagylaltkészítő világbajnokságon. A Bringatanya csapata ugyanis második lett a múlt héten Bolognában tartott európai fordulón. A versenyre az Il mio cioccolato fantázianevű – csokoládés, maracujás - fagylalttal készültek, csak úgy, mint a hazai fordulóra.bringatanya20170731.mxf

A gyenesdiási Bringatanya sok turista számára fő program a Balatonnál. A fagyizó sikerét nem csak a sor hossza, hanem számos rangos elismerés – köztük a Balaton fagyija cím - is bizonyítja. A Bringatanya képviselői nemrég tértek haza Olaszországból, ahol hazánkat képviselték a nemzetközi fagylaltkészítő verseny európai fordulóján. A fagyizóban ez a körmendi család is talált kedvére valót.

„A kislányunkat visszük haza Vonyarcvashegyről, ott nyaralt. Már ismertük ezt a helyet, és azért jöttünk ide, mert én cukormentes fagylaltot eszek, és itt kapható, és nagyon-nagyon finom.” - mondta Lantherné Könye Hajni.

Az európai döntőre három magyar cukrászda is kiutazhatott Bolognába július 25-26. között. A két napos versenyen Európai legjobbjai között, és elismert szakmai zsűri előtt kellett Somogyi Renátának bizonyítania. Az Il mio cioccolato nevű fagyikölteményben a belga csoki és a maracuja dominál, ezzel sikerült megszerezni a rangos második helyet.

„Fantasztikus két nap volt. Az első nap igazából csak előkészületek zajlottak, minden csapatnak lehetősége volt arra, hogy előkészüljön a másnapi versenyre. Ez azt jelentette, hogy mindenki összemérhette a saját kis hozzávalóit, illetve akinek meg kellett főznie egy alapfőzetet, az azt is elkészíthette. Másnap tulajdonképpen reggel fél kilenckor startoltunk, és akkor indult a megmérettetés.” - tájékoztatott Somogyi Renáta, a Bringatanya fagylaltkészítője.

A második hely nem csak hatalmas szakmai elismerést jelent a csapatnak, hanem azt is, hogy ők képviselhetik Magyarországot a szeptemberi világbajnokságon Riminiben. A versenyre ugyanazzal a fagylalttal kell készülniük, és természetesen a hitvallásukkal: „Mi mindent megteszünk a sikerért, a többi pedig nem rajtunk múlik.”    

Regman Karola - Keszthelyi TV                 

| 2023. aug. 10. csütörtök 14:24 | Keszthely
Keszthely kiválósága a mai napig sokak példaképe mind versenyzőként, mind pedig emberként
| 2022. ápr. 4. hétfő 19:42 | Magyarország
Zala 2. sz. választókerületében is a kormánypárt jelöltje, Nagy Bálint győzedelmeskedett.
| 2021. jún. 4. péntek 19:04 | Keszthely
Egyéniben és csapatban is szép eredményeket érnek el a keszthelyi vívók.
| 2018. ápr. 17. kedd 13:30 | Gyenesdiás
Egy gyenesdiási fagyizó nyerte meg a Gelato Festival magyarországi válogatóját.
| 2016. júl. 21. csütörtök 10:01 | Keszthely-Suhl
A németországi Suhlban zajló futócéllövő világbajnokságon szerezte meg harmadik VB aranyát Veronika.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
08:17
Természetvédelem határok nélkül
08:40
Hargita TV
09:00
Egy csipetnyi szó
09:31
Hargita TV
10:00
Híradó
10:45
Diagnózis
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.