Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Zenével a hitért
2017. aug. 1. kedd | Keszthely
Zenével a hitért
„Arról szól a zenénk, amiben hiszünk” – vallják a hétvégén Keszthelyen koncertező The New Divide amerikai zenekar tagjai. A keresztény szellemiségű együttes a Golgota Gyülekezet révén, egy balatoni körút keretében jutott el a városba. A szervezők és lelkipásztorok célja, hogy a Biblia üzenetét kortárs eszközökkel próbálják meg átadni a fiataloknak.

Fergeteges rockkoncerttel várta a zenekedvelőket a Balaton-partra a The New Divide zenekar. Az Egyesült Államokban 2006-ban alakult banda a kezdetektől járja a világot, Keszthelyen is már másodszor lépnek fel. Zenéjükkel és dalszövegeikkel egy keresztény szellemiséget szeretnének közvetítetni a fiatalok számára.

„A dalaink nagy része azokról a dolgokról szól, amelyekben mi hiszünk. A zenénket arra használjuk, hogy megosszuk a hitünket másokkal, és hogy azokról a dolgokról meséljünk, amelyek igazán fontosak számunkra. Játszunk keményebb zenét, szerelmes dalokat, és lassú számokat is, de mindegyik szerzeményünk arról szól, amiben mi hiszünk.” - mondta a zenekar vezetője, Andy Ziesemer.

A keszthelyi koncert az egyik állomása volt az oregoni zenekar balatoni koncertkörútjának. A programot a budapesti Golgota Gyülekezet indította útjára, ennek köszönhető, hogy az együttes már második alkalommal lépett fel a városban. A gyülekezet vezetője azt mondja, fontosnak tartják, hogy az általuk közvetített üzenet eljusson a fiatalokhoz.

„Szeretnénk a fiatalokat megszólítani, mint egy keresztény szervezet. Hiszünk abban, hogy a Biblia üzenete, az valós a mai ember számára is, a mai fiatalok számára is. Szeretnénk kortárs eszközöket megragadva ezt átadni a fiataloknak. A Balaton úgy jött a képbe, hogy itt van mindenki nyáron, és szeretnénk ott lenni, ahol az emberek is vannak.” - tájékoztatott Viczián Tamás, a budapesti Golgota operatív vezetője.

A vasárnapi koncertben fontos szerepet vállalt a helyi Golgota Gyülekezet is, akik Keszthely mellett a csopaki és a balatonfüredi fellépéseket is megszervezték. A helyi gyülekezet lelkipásztora azt mondja, vannak, akik már kifejezetten keresik az együttes lemezeit, és szívesen vesznek részt a koncertjeiken, így a jövőben is terveznek hasonló programokat.

„Úgy látom, hogy a várostól van is nyitottság arra, hogy ilyen különböző programokat befogadjon. Pár hónapja volt egy dixieland zenekar, amit szintén ide szerveztem, az a Balaton Színházban volt, 300 nézővel, és nagy sikerrel talán. Igyekszem több programot is szervezni ide Keszthelyre is, és ahol csak ismerem, egyre több helyszínre eljuttatni ezeket a különböző amerikai, és egyéb külföldi bandákat.” - emelte ki Márki Péter, a keszthelyi gyülekezet lelkipásztora.

Az esős, borongós idő ellenére többen is kíváncsiak voltak az oregoni zenészekre a Zenepavilonnál. Akiknek tetszett az együttes zenéje, az idén még Csopakon és Balatonfüreden élvezhetik a tengeren túli dallamokat.

Regman Karola - Keszthelyi TV       

| 2024. aug. 12. hétfő 19:15 | Gyenesdiás
Szeptember végéig tart a Nyugat-balatoni Kápolna Koncertek sorozat.
| 2024. aug. 6. kedd 19:15 | Zalaszántó
Koncert, néptánc, offroad pálya és főzőverseny várta a résztvevőket a Szántói Vigasságokin.
| 2024. aug. 6. kedd 19:15 | Keszhely
A DDRF Symphonic Band ezúttal sem okozott csalódást a közönségnek, mindenki talált kedvére valót.
| 2024. júl. 26. péntek 19:15 | Keszthely
Az ország több településéről és a Vajdaságból is érkeztek résztvevők a keszthelyi fuvolatáborba.
| 2024. júl. 19. péntek 19:15 | Balatongyörök
Vasárnapig koncertekkel, valamint helyi és környékbeli borházakkal várnak mindenkit a Györöki Borkorzóra.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
08:00
Objektív
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
12:00
Képújság
18:00
18:30
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.