Csapolják a sört a II. Keszthelyi Sörfesztiválon. Az öt napos rendezvény során különféle zenei programok, a sörrel kapcsolatos érdekes előadások, versenyek zajlanak. Huszonöt pavilon illetve kiállító szolgálja ki a vendégek igényeit. A keszthelyi Zsigmond Lajos a Balatonszentgyörgyön készülő sör mellett döntött.
A II. Keszthelyi Sörfesztivál programjai minden nap tizenhét órától kezdődnek. A közönség értékeli az ingyenes kóstolási lehetőséget, de az érdekességekkel és poénokkal fűszerezett sörtörténeti előadás is népszerű. Katona Csaba sörtörténész úgy véli: itt, a történelmi borvidéken is bőven van létjogosultsága egy ilyen fesztiválnak. Keszthelyen már a tizenkilencedik századtól működött kiváló sörgyártás.
A sörgyártásnak vannak megkérdőjelezhetetlen alapjai. A készítőnek tudatosan kell figyelnie az összetevők minőségére és a gyártási folyamatra egyaránt. A jó sör pedig már egyéni ízlés kérdése. A fesztiválon százötven féle csapolt és ötven féle üveges sör kapható.
Csakúgy, mint a borok esetében, a sörnél is a minőségi termékek irányába fordul a vásárlók érdeklődése. Már a monachia idején is előkelő italnak számított. Később ugyan elveszítette a méltóságát, de napjaink sörfesztiváljai jó úton haladnak arra felé, hogy a “folyékony kenyér” ismét az italok királya legyen.
Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió