+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / Szezon Kosár

Portrésorozat a SzezonKosár Bevásárlóközösség termelőiről

Legfrissebb Szezon Kosár műsorunk
2020. szeptember 18. péntek
Rézi néni

Szörpökkel kezdte, ma már paprikakrémet, zakuszkát, savanyúságot és más feldolgozott termékeket is készít Budai László. Rézi Néni Szörpjeit tíz éve ízlelhetik azok, akik tartósítószer- és adalékanyagmentes termékekre vágynak. A mesterséges anyagok mellett szívükkel-lelkükkel teszik teljessé a saját termesztésű gyümölcsöket, zöldségeket a rezi családi gazdaságban. A kistermelőnek nagy tervei vannak, szeretné egész családját bevonni a gazdálkodásba és falusi vendéglátóhelyet nyitni, ahol saját és a környékbeli termelők készítményit kínálná. A Hévíz-Balaton Zalai-Dombhátak LEADER Egyesület @Szezon Kosár Bevásárló Közösségének termelői mutatkoznak be.

További adásaink
Szezon Kosár - 2020-09-16
Stefanics Méhészet
A méhek élete egy komplex rendszer, egy nagyon csodálatos világ - vélekedik Dániel Stefanics. A Stefanics Méhészet 45 családot számlál. A gyenesdiási vándorméhész az egész Dunántúlt bejárja rovarjaival. Három éve dolgozik önállóan, tudását egy helyi..
Szezon Kosár - 2020-09-14
Korosajt Műhely
Jersey tehenei tejéből készít sajtokat Korosa András. A Korosajt Műhelyben családtagként kezelik a teheneket, akiket név szerint hívnak fejésre. Tejük kiváló minőségű, zsír- és szárazanyagtartalma miatt kifejezetten sajtkészítésre való. Az érlelt - javarészt - natúr..
Szezon Kosár - 2020-09-11
Gáspárlat Pálinkaház
Főleg gyümölcsből készíti pálinkáit Gáspár Vilmos. A Balatongyöröki Pálinkaház Kereskedelmi és Bérfőzde, vagy rövidebb nevén Gáspárlat Pálinkaházban egy aromatornyos berendezésből, háromszori lepárlás után csordulnak ki a főzetek. A jó minőségű,..
Szezon Kosár - 2020-09-04
Cserszegtomaji finomságok
A lehető legminimálisabb permetezéssel termeszti zöldségeit és gyümölcseit Éva Mózerné Merics. A Cserszegtomaji finomságok közt szerepelnek cukrozott és cukormentes szörpök, lekvárok, különböző növényi pástétomok és savanyúságok. Utóbbiakat fermentálva..
Szezon Kosár - 2020-09-03
Romsics Pince
Családi vállalkozásként, másfél hektár területen művel szőlőt Romsics Bence. A Romsics Pince borásza és tulajdonosa Cserszegtomajon készíti javarészt fehér borait, de természetesen vörös- és rozé borok is kikerülnek a pincébőlA nagyszülőktől, szülőktől tanultakat a modern..
Szezon Kosár - 2020-08-28
Kelemen Kenyere Pékség
Liszt, víz, só, kovász - csupán ezen hozzávalók felhasználásávál süti kenyereit Gábor Kelemen. A Kelemen Kenyere Pékség 2020-ban indult el Reziben. Az alapító több hazai és egy londoni pékségben képezte magát. Íze mellett nagy előnye ezen kenyereknek, hogy egészségesek...
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár