+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Major Veronikának az olimpiai kvóta a cél
2023. január 27. péntek 13:53 - Keszthely
Major Veronikának az olimpiai kvóta a cél
Olimpiai kvótáért hajt Major Veronika. Ezt idén két nemzetközi versenyen is megszerezheti a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub bajnoka. Veronika a minőségi edzésmunkára fekteti a hangsúlyt és már sportpszichológussal is dolgozik.

A dobogó tetejére állhatott Major Veronika a BHSE lőterén rendezett Európa-bajnoki válogatón. Ráadásul az első napon, a döntőben 253,7 körrel országos csúcsot lőtt 10 méter légpisztolyban.

Edzésenként akár 150 szer húzza meg az elsütő billentyűt a keszthelyi olimpikon. A kitartó és minőségi edzésmunka gyümölcse, hogy a Budapesten elért eredményével biztosította helyét a márciusi, tallini Európa-bajnokságra.

„Nagyon fontos az, hogy hogyan tud teljesíteni a döntőkben és erre jó példa volt nagyon a hétvége, ahol országos csúcsot ért el. minél több nemzetközi versenyen kell részt venni, ahol össze tudja mérni az erejét a világ élvonalával és velük tud mérkőzni. Az év elején voltunk Szlovéniában egy grand prix-n, ahol már virágranglista pontokat osztottak, Veronika megnyerte azt a döntőt is, aranyéremmel” - nyilatkozta Veronika edzője, Győrik Csaba. 

Az EB-n már olimpiai kvótákért indulnak a sportolók. Ha itt nem sikerül kiharcolni a jogot az ötkarikás játékokra, akkor nyáron, Bakuban, a világbajnokságon is lesz erre lehetőség.  Veronika januárban két fővárosi viadal mellett Szlovéniában is versenyzett, ahol nemzetközi nagydíjat nyert.

„Hogy ha ott állok a munka fája alatt, nem kaphatom meg anélkül az almát, hogy én meg nem dolgoznék érte. Ez a legfontosabb, hogy minél többet, minél jobb minőségű munkát belefektessek. Ez nem csak szakmai és fizikai felkészülést jelent, hanem mentális felkészülést is, sportpszichológussal is dolgozok, akivel két-három hetente egy alkalommal foglalkozunk, nagyon sokat tud segíteni a felkészülésemben”- mondta televíziónknak a sportlövő. 

Veronika jelenleg ötödik a világranglistán 10 méter légpisztolyban. A ranglistapontjait idén mindössze egy nemzetközi versenyen szerezte. Edzője szerint jó úton halad, de még sok elvégzendő munka van. Minél több nemzetközi versenyre és tapasztalatszerzésre van szüksége.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
kulisszabejárást és közönségtalálkozót a Pesti Művész Színház Keszthelyen.
 
Turi Török Tibor munkásságát ismerhették meg a Nemzeti Kör könyvklubjának réásztvevői.
 
A héten zajlott az Európai Mobilitási Hét, melyhez minden évben csatlakoznak intézmények.
 
A keszthelyi nyomozók elkapták a férfit, bíróság előtt kell felelnie tettéért.
 
A Híradó Plusz vendége: Nemes Klára, a KESOTE Mozgáskorlátozottak Szakosztályának vezetője
 
Befejeződött a Katasztrófavédelem idei szúnyoggyérítési programja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus