+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Továbbra is népszerű a Georgikon
2023. január 27. péntek 13:45 - Keszthely
Továbbra is népszerű a Georgikon
Népszerű volt a MATE Georgikon Campus januári nyílt napja is. A D épületben oktatók és hallgatók beszéltek az érdeklődőknek a választható szakokról, a felvételi követelményekről és a hallgatói életről. A képzési hely minden évben nagyon népszerű, az ország több pontjáról érkeznek ide azok, akiket az agrárium érdekel.

2022-ben 208 hallgatót vettek fel a Georgikonra. Az átlagpontszámok is emelkedtek, de a keszthelyi campuson egyébként sem volt jellemző, hogy a minimum pontszámmal kerültek be a hallgatók. Az intézmény alap- és mesterképzésben is indít szakokat, de a népszerű felsőoktatási szakképzések is elindulnak. A február 15-i jelentkezési határidő előtt a nyílt nap nagy segítség a diákoknak.          

„Agráriskolába járok most is, középiskolai szinten, ezért úgy gondoltam, ha ide eljövök, akkor sokkal többet megtudhatok, mint mondjuk a felvi.hu-ról. Nyilván akik itt tanítanak, itt dolgoznak, azok sokkal több mindent tudnak elmondani egy szakról, hogy az én érdeklődési körömhöz mi az, ami megfelelő lenne szakirányban, vagy milyen munkalehetőségeket lehet vállalni az egyetemen.” - mondta egy érdeklődő, Kopfer Mercédesz Vivien.

A Georgikont nem csak a magas szakmai színvonal miatt részesítik előnyben a diákok. Fontos a közösségi élet is, illetve az, hogy ez egy kicsi, családias campus, ahol a hallgatók egymástól és oktatóiktól is segítséget kaphatnak. Keszthely nagy örömmel fogadja az ideérkező fiatalokat, és a Balaton-part közelsége is vonzó sokaknak.

„Én sokáig nem találtam a helyemet a középiskolában, viszont itt az egyetemen teljes mértékben otthon érzem magam. Nagyon családias a környezet, mindenki befogadó, még a felsőbb évesek is. Így a tanulás sokkal könnyebb, hogy mindenki segít minket. Sok buli van, meg olyan program, ami tényleg feldob minket.” - tette hozzá Landher Csenge, a MATE Georgikon Campus ménesgazda szakos hallgatója.

A Georgikonon már hagyomány, hogy a felvételi határidő előtt három nyílt napot tartanak. Az első még december elején volt, a másodikat pedig mindig az Educatio kiállítást követően rendezik a campuson. A visszajelzések azt mutatják, hogy nagyon népszerűek ezek az események, és sok leendő hallgatónak segítik a döntését.

„Nagyon sokan vannak, akik több szakot is preferálnak. Itt is születhet olyan döntés esetleg, hogy egy oktató olyan benyomást gyakorol rá, hogy eldönti, hogy első helyen nem ezt a szakot, hanem azt. Nyilván itt még nagyon sok olyan kérdés is felmerül, hogy melyik képzési szinten, tehát, hogy felsőoktatási szakképzésben, alapképzésben vagy mesterképzésben, osztatlan mesterképzésben folytatják-e a képzést. Tehát elég fontos döntések szoktak itt megszületni.” - tájékoztatott Dr. Lukács Gábor, a MATE Georgikon Campus oktatási campus főigazgató-helyettese.

A Georgikon az idei felvételi eljárásban összesen 17 szakot hirdetett meg különböző képzési szinteken. Nappalin 812, levelezőn 445 főt vehetnek fel Keszthelyre.

Regman Karola - Keszthelyi TV           

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Vetőné Zeke Erzsébettel a NABE Keszthely és Vidéke Csoportjának vezetője
 
Légy Te a változás és tedd jobbá a világot!
 
A Keszthelyi Környezetvédő Egyesület EKF támogatásból vásárolt 14 facsemetét.
 
A szentpéterúri családi gazdaság a gabona mellett gyümölccsel és mangalicával is foglalkozik.
 
Megtartották a József Attila vers- és prózamondó verseny területi fordulóját Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus