+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Összehangolt akció a közlekedésbiztonságért
2023. január 19. csütörtök 15:10 - Keszthely
Összehangolt akció a közlekedésbiztonságért
Összehangolt közlekedésrendészeti akciót tartott a rendőrség. A vármegye több kapitányságából érkeztek egyenruhások. Elsősorban a passzív biztonsági eszközöket ellenőrizték. A tapasztalatok szerint még mindig van javítani való a közlekedési morálon, az egyik legfontosabb lenne, hogy a baleseteket meg lehessen előzni.

Sorra állították le az autósokat szondáztatásra a rendőrök. A legtöbb sofőrnél nem találtak problémát. Az azonosítások és az alkoholszintmérés eredménye után már engedték is tovább őket. Nagy volt a forgalom a délelőtti órákban is, így folyamatosan tudták végezni a munkájukat az egyenruhások. Az ellenőrzéssel nem az volt a céljuk, hogy  minél több bírságot szabjanak ki, hanem az, hogy kiszűrjék azokat, akik akár balesetet is okozhatnának.

„Elsődleges baleseti okok a mai napig még mindig a sebességtúllépés, az előzés elsőbbség szabályainak megsértése, illetve a passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztása. Így az ellenőrzés elsődleges célja ezen szabálysértők kiszűrése.” - ismertette Riba Krisztián a Keszthelyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály osztályvezető-helyettese.

Az összehangolt ellenőrzésen nem csak a Keszthelyi Rendőrkapitányság munkatársai vettek részt. Mintegy 15 egyenruhás volt egyidőben a helyszíneken, akik Nagykanizsáról, Lentiből, Zalaegerszegről és a Zala Vármegyei Rendőrkapitányságról érkeztek segíteni a helyiek munkáját. A módszer nem egyedi, többször végeznek hasonló akciókat a vármegyében. A szabálysértőket a helyszínen figyelmeztették, esetenként meg is bírságolták. Az akcióban résztvevő rendőrök tapasztalata az volt, hogy az állampolgárok elismerik a hibájukat.

„A mai tapasztalatunk az, hogy az autósok, - mivel hogy elég sok rendőr megjelent a városban-, kicsit visszafogottabbak voltak. Próbáltak jogkövetőek lenni. Azért találtunk még most is szabálysértéseket. Inkább a biztonsági övvel kapcsolatban, valamint újra előjött a mobiltelefon használata menet közben.” - osztotta meg Dongó Norbert a Keszthelyi Rendőrkapitánység baleset-megelőzési előadója.

Az egyenruhások több helyszínen is keresték a szabályszegőket. A rendőrök bíznak abban, hogy az összehangolt akciókkal jobban ráirányítják a figyelmet arra, hogy mindenkinek kötelező lenne a jogkövető magatartás. Továbbá azt várják a hasonló ellenőrzésekkel kapcsolatban, hogy javulni fog a közlekedési morál. Vallják, a legfontosabb a megelőzés, a körültekintő közlekedéssel akár életeket is menthetünk.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
188 millió forintos plusz forrást kapott Hévíz a gyógyhelyfejlesztési projekthez kapcsolódóan.
 
A Bakonyerdő Zrt által rendezett döntőbe 19 erdőgazdaságból kerültek ki a legjobbak.
 
A szakmai döntnökök négy hagyományos és két mentes édességből választották ki a legjobbakat.
 
Autistákat és fogyatékkal élőket vitorláztattak a Keszthelyi Yacht Club tagjai.
 
Gere Nóra Éva költő és Ágh Márton látványtervező egy hónapot töltöttek Keszthelyen.
 
A 300 méteres szakasz a munkába járókat és a szállóvendégeket is kiszolgálja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus