+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Román bűnbandát kaptak el a zalaiak
2023. január 6. péntek 15:27 - Zalaegerszeg
Román bűnbandát kaptak el a zalaiak
Rendőrkézen van a román bűnbanda, akik Zalaegerszegen is betörtek egy műszaki áruházba. 38 millió forint értékben loptak el tárgyakat a helyszínről. A több európai országot is érintő ügy részleteiről a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai számoltak be.

Ezeket a felvételeket 2021. október 1-jén hajnalban rögzítette egy zalaegerszegi műszaki áruház kamerarendszere. A képeken jól látható, hogy az elkövetők kibontották az épület hátsó falát, ezen keresztül jutottak be az üzletbe. Okostelefonokat, laptopot, táblagépeket és más elektronikai készülékeket loptak el megközelítőleg 38 millió forint értékben. A helyi nyomozók széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek. A digitális adatok elemzéséből kiderült, hogy az ügy összetettebb, határainkon is átnyúlik.

Az esetről sajtótájékoztatón számoltak be a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai. A rendőrök a betörésnél hátrahagyott szerszámok alapján jutottak az elkövetők nyomára. Az erővágó, feszítővas és csavarhúzó egy barkácsáruház sajátmárkás termékei. A nyomozók a kamerafelvételek és blokkok alapján azonosították a tettesek autóit, amiket a betöréskor is használtak.

„A digitális adatokból sikerült azt is megállapítani, hogy több országba közlekedtek, jártak. Így megkereséssel éltünk a többi ország felé, akik válaszaiból sikerült beazonosítani pontosan, hogy ki az a négy fő, aki azzal a két gépkocsival utazott. Mind a négy fő román nemzetiségű személy. És azt is megtudtuk, hogy több európai ország folytat eljárást hasonló bűncselekmények vonatkozásában, ahol feltételezhető, hogy ugyanez az elkövetői kör lesz.” - ismertette Szigeti Zsolt a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozója.

A nyomozócsoport tagjainak jelentős szakmai ismeretével, valamint a nemzetközi szervek aktív közreműködésével azonosították a román állampolgárságú feltételezett elkövetőket. A nyomozók hangsúlyozták, a román rendőrséggel kiemelten dolgoztak közösen az ügyön.

„December 6-án pedig Romániában több városban egyszerre, összehangolt rendőri intézkedés keretében foganatosítottunk kutatásokat, lefoglalásokat. Valamint kettő fő gyanúsítottként, kettő fő pedig tanúként került kihallgatásra európai nyomozási határozat alapján.” - mondta el Karmazsinné dr. Sárgli Izabella a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozócsoportjának tagja.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ez idáig egy 36 éves és egy 44 éves külföldi férfit hallgattak ki gyanúsítottként.  Az elkövetők jelenleg Romániában szabadlábon védekeznek. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Oktatási intézményekben és a Fő téren is ajándékokkal kedveskedett a gyerekeknek a Télapó.
 
A NAK és a MAGOSZ a Kármelitában tartotta a méltán népszerű program záró eseményét.
 
A piac kiszámíthatatlanságáról, az ukrán gabonáról és a támogatásokról is szó esett a gazdafórumon.
 
Baráti lábtoll verseny rendeztek Cserszegtomajon
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus