+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 100 modellel bővült a Hintómúzeum kiállítása
2023. január 4. szerda 15:55 - Keszthely
100 modellel bővült a Hintómúzeum kiállítása
100 modellel bővült a Hintómúzeum tárlata. A járművek kicsinyített másait Varga Ernő modell készítő ajánlotta fel a Helikon Kastélymúzeumnak. A kiállítás már látható, állandó tárlat lesz a múzeumban. A gyűjteménnyel a felnőttek mellett a fiataloknak is szeretnének kedveskedni az intézmény munkatársai.

Kocsik, szekerek, hintók modelljei. Mind megtalálható a Hintómúzeum új tárlatán. Összesen 100 darab remekmű érkezett az intézménybe, melyeket Varga Ernő ajánlott fel. A modell készítő nyugdíjas éveiben alkotta meg ezeket a méretarányos járműveket. Sorra járta a múzeumokat, melyekben hintókat nézhetett meg.

„Nálunk azért nagyon sok lehetősége adódott abból a szempontból, hogy élőben, eredeti formában tekintse meg őket, méreteket vegyen fel. És így méretarányosan el tudta készíteni ezeket a modelleket. Évről évre gyarapodott a gyűjteménye, tehát amiket ő elkészített, és amikor így elérte a 100 darabot, akkor ajánlotta fel számunkra, hogyha a múzeum befogadja, akkor nagyon szívesen átadja nekünk. És reménykedik benne, hogy minél többen fognak gyönyörködni az ő alkotásaiban.” - mondta el Varga Zoltán a Hintómúzeum vezetője.

Számos múzeumból kapott ihletet az alkotó. A modellek között sok olyan található, melynek eredetije a keszthelyi intézményben van. Ilyen például a postakocsi, vagy éppen a Festeticsek Viktória-kocsija, aminek eredetije az 1900-as években készült.

„A kicsik sokasága” című gyűjtemény célja, hogy  minden korosztálynak nyújthasson érdekességet. A helyiséget autentikusan rendezték be, hintalovak közé kerültek be az alkotások.

A Hintómúzeum munkatársai egy korabeli gyermekszobai környezetben mutatják a 100 darab kocsi-, illetve hintómodellt. Így nem csak a szakmának, hanem a fiataloknak is szeretnének kedveskedni, hiszen elődeink szórakozási lehetőségeit mutatják itt be. A tárlat egész évben látogatható.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus